изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:12 EEST
Д-Р ЩЕРЕВ: ИЗКАЗВАНЕТО НА МИНИСТЪРА Е КОНФРОНТАЦИЯ НА МНОГО НИСКО НИВО    
ЗдравеТова е поредната глупост, която казват управляващите, изказването на проф. Ана-Мария Борисова е конфронтация на много ниско ниво.


Така коментира Стилиян Щерев - председател на местното Сдружение на общопрактикуващите лекари, думите на министъра на здравеопазването, че 82 процента от джипитата са неграмотни. Според проф. Борисова, цитирана от електронни медии, едва 25 процента от семейните лекари имат някаква специалност, 30 на сто от хората вярват в тях, а 40 процента от болните посещават едновременно и личния си лекар, и специалист.
Истина е, че много от колегите нямат специалност, но те нямат възможност да я придобият, коментира д-р Щерев. Той изрази несъгласие с изискването джипитата да изпълняват задълженията си 24 часа в денонощието. "Няма човек, който да може 24 часа да е на разположение" - категоричен е шефът на сдружението на добричките общопрактикуващи лекари. Д-р Щерев разказа, че негови познати от страни в Западна Европа споделяли, че дори не знаят телефонния номер на личния си лекар. "Там за посещение при семейния лекар се запазва час седмици напред, а за специалист се чака три месеца" - допълни той.
Вероятно Националното сдружение на общопрактикуващите лекари ще изпрати протестна нота до министъра на здравеопазването и джипитата от Добричка област ще я подкрепим, каза още д-р Щерев. НДТ
 


Сходни връзки

Д-Р ЩЕРЕВ: ИЗКАЗВАНЕТО НА МИНИСТЪРА Е КОНФРОНТАЦИЯ НА МНОГО НИСКО НИВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди