изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:39 EET
НАП ЗАПОРИРА БАНКОВИ СМЕТКИ ПО ИНТЕРНЕТ    
НовиниПубличните изпълнители на НАП вече запорират банкови сметки по интернет, съобщава на сайта си приходната агенция. Служителите на функция „Събиране” на приходната агенция изпращат по електронен път, подписани с електронен подпис, запорните съобщения до банките. Новият начин на налагането на тази обезпечителна мярка стартира пилотно в  София, Варна и Пловдив.

Над 1000 души с просрочени задължения за данъци и осигуровки от трите региона вече са получили запор на банковите си сметки след изпращане на запорно съобщение с електронен подпис.
Запорът върху банковата сметка е една от принудителните обезпечителни мерки, които НАП налага, заради невнесени в срок данъци и осигуровки. Друга подобна мярка е запор върху работната заплата. Сред собствеността, която подлежи на запор, заради задължения към хазната, са движимите вещи – лични и служебни автомобили, селскостопанска техника, яхти и т.н. Освен да ги запорират, инспекторите от НАП, могат и да ги продадат на търг, в случай че некоректните данъкоплатци отказват да внесат просрочените си задължения. Запори могат да бъдат наложени и върху оборотните стоки на фирмите и върху бъдещи плащания към тях. Публичните изпълнители често налагат и възбрани върху недвижимите имоти на длъжниците. Изброените обезпечителни мерки се налагат тогава, когато са изчерпани всички други възможности да бъдат събрани натрупаните и неплатени данъци и осигуровки. Прилагането на новия начин на запориране на банковите сметки ще продължи. Предстоят преговори за разширяване на кръга на банките, с които НАП ще работи по новия начин, допълват от приходната агенция.
 


Сходни връзки

НАП ЗАПОРИРА БАНКОВИ СМЕТКИ ПО ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди