изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:20 EEST
Бивш зам.-министър влиза в управата на БНТ    
Новини Бойко Станкушев, Огнян Златев, Атанас Кацарчев и Анастас Гьоков са членовете на новия управителен съвет на БНТ. Новото ръководство беше представено от новия генерален директор Вяра Анкова и одобрени единодушно от членовете на СЕМ, съобщи агенция КРОСС. Бойко Станкушев ще отговаря за програмното развитие на телевизията и ще бъде гарант за „една независима журналистика". При представянето му Анкова обясни, че той е с голям опит в обществените и частните медии, което ще е изключително полезно съчетание за новата визия на БНТ.

Огнян Златев е избран като представител на гражданското общество. Разработил е практиката за използването на европейски и международни програми в медиите и е обучил над 7000 журналисти от различни държави.

Атанас Кацарчев ще отговаря за ресор „Финанси и администрация". Той беше заместник-министър на финансите в кабинета на Симеон Сакскобургготски и ще носи отговорността за анализа на финансовото състояние на БНТ и преструктурирането на телевизията. Кацарчев напуса поста зам.-министър, където имаше ресор данъчна политика, през 2002 г. После беше съветник на Пламен Орешарски, докато бе финансов министър в правителството на Сергей Станишев.

Анастас Гьоков ще ръководи ресор „Цифровизация", заради големия опит, който има в тази сфера.

Председателят на СЕМ Георги Лозанов оцени като положителен факта, че повечето хора от Управителния съвет са нови лица за БНТ. Единствената критика, която той отправи, е, че липсва юридическата експертиза и подчерта, че е важно да има такава фигура, но извън УС.  dir.bg

 


Сходни връзки

Бивш зам.-министър влиза в управата на БНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди