изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:08 EEST
ЛОВЯТ НЕЛЕГАЛНИ ХОТЕЛИЕРИ С GOOGLE    
Новини
Находчива служителка в община Шабла погна нелегалните хотелиери, след което в кметството записаха бум на регистрирани обекти за категоризация.


Чрез най-популярната интернет търсачка google Мария Атанасова от туристическия отдел издирила всички туристически обекти, които се рекламират. Направила справка в кметството и установила, че много от тях не са категоризирани и не плащат данъци. Решила да ги улови като се представи за туристка, която се интересува от нощувките в предлаганите места. Собствениците на малките хотелчета, къщички и стаи, които се предлагат на летовници, се вързали като риба на въдица и давали подробна информация. Всички до един обаче отклонявали въпроса за броя на звездите на туристическия им обект. Тя ги посетила на място и ги предупредила, че ако не изведат бизнеса си „на светло” ще бъде принудена моментално да ги санкционира. „Глобите за физическите лица са от 500 до 5000 лева, а за фирмите са от 1000 до 10 000 лева. Много възрастни хора се опитват да си докарват допълнителни доходи, като предлагат стаи или цели къщи за нощувка. Техните роднини им помагат като ги рекламират по интернет. Аз не искам да взимам 500-те лева минимална глоба на пенсионерите. Гледам с добро да ги подканя и на този етап има резултат. За половин година 10 се категоризираха. Видях, че и други „бизнесмени”, се опитват да си спестяват данъци. Скоро ще се обадя на тях и ще ги навестя, ако продължават да се ослушват. Предупреждавам ги веднъж, след което следват санкции”, заяви Атанасова.

Това лято тя отчита, че престоят на гостите в общината значително се е увеличил в сравнение с миналото лято. 22 обекта до момента отчели 747 летовници за юли. До 15 август в кметството чакат отчетите и на останалите 52 места за почивка. Очертава се значително да бъде подобрена миналогодишната цифра от 1443-ма туристи за седмия месец на 2009-а година.
В същото време се разбра, че за първи път австралийци са почивали в Шабла. Летовниците са 65-годишният Сибсон Малком и 59-годишната му съпруга Патрисия, които живеят от град Нюкасъл - щата Нов Южен Уелс, намиращ се на 162 км от Сидни. Семейството е тръгнало на околосветско пътешествие с велосипеди от страната на кенгуратата, като до някои страни се придвижвали със самолет. Така стигнали до Шабла, където за една нощ отседнали в къща „Бялата къща”. Стопанката ги попитала с какво иска да ги гости и те й отговорили, че искат за закуска типична българска кухня. Тя им приготвила два вида баници и сложила на трапезата домашно приготвени овче сирене и овче кисело мляко.
 


Сходни връзки

ЛОВЯТ НЕЛЕГАЛНИ ХОТЕЛИЕРИ С GOOGLE | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди