изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:27 EEST
Информационен бюлетин на МВР за страната    
Ред и сигурностСливен.  34-годишен мъж, извършвал лихварска дейност, е задържан вчера при полицейска операция „Лихварите” в Твърдица. След получен сигнал за извършване на незаконна банкова дейност на площад "Свобода" в града бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген голф”, управляван от криминално проявения М.А. /34 г./. При извършената проверка в колата били открити и иззети осем дебитни карти от различни населени места в община Твърдица с прикрепени към тях ПИН-кодове и разписки за извършени транзакции от банкомати.

 

Полицаите иззели от 34-годишния мъж 1900 лв. и празна бланка на запис на заповед. При последвалото претърсване в дома на родителите му в Шивачево, където в момента живеел, били иззети още 15 бланки запис на заповед с различни издатели и шест пълномощни от различни упълномощители. М.А. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
Полицай от Нова Загора прострелял вчера със стоп-патрон задържан при опит за бягство. Г.С./21г./ бил задържан с полицейска мярка за 24 часа по повод образувана проверка за извършени престъпления по чл. 198, ал. 1 и 234, ал. 1 от НК. През април му била наложена мярка за неотклонение "домашен арест", която той нарушил и на 11 август Районният съд в Нова Загора изменил мярката в "задържане под стража". Около 11.30 часа при привеждането му в Окръжния следствен арест и свалянето на белезниците от ръцете му, той блъснал конвоиращият го полицай и побягнал към вратата в двора на полицейското управление, опитвайки се да я прескочи и избяга. След предупреждение полицаят го прострелял със служебния си "Макаров" със стоп-патрон в гърба. На пострадалия е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му и не се налага лечение в болнично заведение. След медицинския преглед, Г.С. бил върнат в районното управление. 

София. Два грабежа на златни синджири, извършени преди броени дни в столичните квартали “Дружба” и “Модерно предградие”, разкриха криминалисти на Осмо и Девето районно управление. На 6 август пред блока, в който живее, 39-годишна жена била нападната от непознат, който със сила отскубнал от врата й златния накит. Криминалистите бързо влезли в следите на извършителя и задържали 28-годишния К.Г., криминално проявен за кражби и грабежи. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на К.Г. е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”. На 4 август близо до жилището й столичанка била нападната от младеж, който й откраднал златния синджир и избягал в неизвестна посока. В хода на оперативно-издирвателната работа криминалистите установили и задържали 22-годишния П.Г. По случаите са образувани досъдебни производства.
При проведена полицейска акция служители от звено “Наркотици” при столичното Седмо районно управление задържали в момент на покупко-продажба 28-годишния Н.Ц. /дилър/ и неговия клиент – младеж на 21 години, който предал на полицаите найлоново пликче с марихуана. При извършеното претърсване в жилището, обитавано от 28-годишния мъж били иззети 15 полиетиленови пликчета, с общо 7 грама марихуана. Задържаният Н.Ц. пребивавал в столицата без адресна регистрация. Задържан е за 72 часа. Работата по случая продължава.
За 72 часа е задържан и В.В./42 г./, криминално проявен за кражби. Той е заловен непосредствено след извършена от него кражба на строителни инструменти от жилище на бул.”Цар Борис ІІІ”. Образувано е досъдебно производство.

Търговище. При проведена специализирана полицейска операция са задържани трима  извършители на грабеж. В акцията са участвали служители на ГД „Криминална полиция”, ОДМВР-Търговище и РУ-Омуртаг. Установено е, че през февруари криминално проявените М.А./35г./ от Омуртаг, Н.И./28г./, Й.К./41г./от Варна са откраднали 2000 лева, два мобилни телефона, ръчен часовник и ключове от жилище от 17 – годишен младеж от Омуртаг. Извършителите се придвижвали с автомобил с полицейска лампа. В хода на разследването е установено, че тримата са извършители и на още три кражби на територията на областите Варна, Разград и Шумен. Й.К. и Н.И. са задържани за 72 часа, повдигнати са им обвинения. Работата по случая продължава.

Кърджали. Подпалвач е задържан тази нощ в 1 часа в районното управление. 46–годишният Т.Т. разлял запалителна течност под балкона на къщата на свой съсед и предизвикал пожар. Огънят бил потушен от екип на  регионалната служба “Пожарна безопасност и спасяване” в областния център, преди да бъдат нанесени сериозни материални щети. По първоначални данни свада от личен характер е в дъното на палежа.  Дежурна оперативна група е извършила оглед. По случая е образувано досъдебно производство.
Криминалисти от Крумовград разкриха извършителка на кражба на дебитна карта. Досъдебно производство е образувано срещу Х.М./21г./. Жената прибрала картата и листче с пин код от чантата на своя гостенка, а след това изтеглила 200 лв. Нищо неподозиращата притежателка на дебитната карта била сюрпризирана от съобщение, че е извършена транзакция, след което направила проверка на документите си и установила липсата. Изтеглената сума е върната.

Пловдив. Малолетно момче простреля по невнимание с въздушна пушка приятеля си в Белозем. Снощи около 21 часа бил получен сигнал, че в болница в Пловдив е постъпило ранено дете. При извършените първоначални следствени действия полицаите установили, че 11-годишен при неправилно боравене с въздушна пушка е ранил в главата 14-годишно момче. На пострадалия тийнейджър е оказана медицинска помощ и той е изписан е за домашно лечение. След случилото се непълнолетното момче  избягало и до момента се укрива. Въздушната пушка е намерена и иззета от полицията.
Полицаи от Раковски предотвратиха самоубийството на млад мъж. Снощи около 22 часа бил получен сигнал на телефон 166, че в ромската махала в Раковски 22-годишен мъж се е качил на електрически стълб и прави опит да хване проводниците, които били под напрежение. Служители от районното управление незабавно се свързали по телефона с подстанцията в Раковски с молба да бъде спряно електроподаването в квартала. На място полицаите разговаряли с 22-годишния Г.А. и го убедили да слезе от стълбата. Междувременно бременната  му съпруга припаднала. Екип на Бърза помощ откарал жената и съпруга й в болница в Пловдив, където двамата са оставени под лекарско наблюдение. По първоначални данни причината за случилото се е семеен скандал.

Велико Търново. Голямо количество насаден канабис бе открито от великотърновските полицаи вчера. Служителите на реда извършвали  процесуални действия на местопроизшествие в района на "Кюнлюка", когато в полугористата местност намерили 67 стръка зелена тревиста маса с тегло 2.441 кг. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354, В, ал.1 от НК. При претърсване на нива в землището на с. Карайсен, собственост на 29-годишната Б.Д., служителите на реда открили други 700 засети растения, които при тестване с полеви наркотест реагирали на канабис. Общото им тегло било 580 кг. Образувано е досъдебно производство. По случая е задържан Т.К. /35 г./ от с.Карайсен, който живеел с младата дама на семейни начала. В биографията си мъжът е записал 3 присъди по чл. 194 и 195 от НК, за аналогични престъпления той има и четири криминалистически регистрации. 

Хасково. При полицейска операция вчера на кръстовището на улиците ”Дунав” и ”Раковски” бил спрян за проверка лек автомобил ”Фолксваген Голф”, управляван от М.Д./26 г./ от Стара Загора. При проверка на пътуващата в колата 20-годишна Т.Р. от Димитровград бил открит полиетиленов плик с амфетамин с тегло 20 грама. В колата пътували още и С.С./24 г./ от Димитровград и С.А./26 г./ от Стара Загора. Всичките са криминално проявени. 50 грама канабис бил открит в дома на 26-годишния З.К. Мъжът е криминално проявен, имал наложена мярка ”домашен арест” за предишно престъпление, свързано с наркотични вещества. По двата случая е образувано досъдебно производство.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР за страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди