изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:43 EEST
Пожарите унищожиха 1/4 от руското зърно    
По света Като цяло в Русия са изгорели 25% от зърнените посеви, съобщи руският президент Дмитрий Медведев. Това президентът каза на съвещание за мерките за стабилизиране на положението на вътрешния зърнен пазар, предава Интерфакс, цитирана от "Фокус". По думите му много стопанства се намират в състояние пред фалит заради унищожената реколта.

„Вече са взети финансови решения за оказването на помощ на земеделските производители, които са се оказали в критична ситуация. Обшият обем на финансовата помощ е около 35 милиарда рубли. В допълнение към тази сума, разбира се, ще бъде оказана помощ на пострадалите стопанства и от регионите”, заяви Медведев.

Преди десетина дни премиерът Владимир Путин забрани износа на зърно от страната. Това предизвика спекулации на пазарите и скок на цените.

Пожар е обхванал от понеделник два хектара торфени находища на 60 километра южно от претърпялата авария АЕЦ в Чернобил (Северна Украйна). Ситуацията обаче "не представлява опасност", заяви днес говорителка на украинското министерство на извънредните ситуации, цитиран от Франс прес, на която се позова БТА.
Пламъците, избухнали в понеделник в Соснивка (60 километра северно от Киев), "ще бъдат изгасени днес или утре", увери пред АФП Виктория Рубан.

Около Чернобил, където през 1986 г. стана най-голямата ядрена катастрофа в историята, е създадена 30-километрова зона за сигурност, припомня АФП. Както и в съседна Русия, в Украйна царят небивали жеги, бушуват горски и торфени пожари.

Руската федерална служба по горите съобщи вчера, че пожари са опустошили близо 300 хектара в района на Брянск в Западна Русия, граничещ с Украйна и Беларус, замърсен с радиоактивни материали от катастрофата в Чернобил. Това породи опасения от разпространение на радиоактивни частици, допълва агенцията.

Според експерти, торфените пожари не се гасят лесно, те могат да тлеят с месеци.  dir.bg

 


Сходни връзки

Пожарите унищожиха 1/4 от руското зърно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди