изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:26 EET
Петнадесет банки отказаха на НАП по интернет    
Икономика15 банки не приеха електронната оферта на Териториалната дирекция на НАП - Пловдив, да запорират сметките на длъжници. Данъчните бяха изпратили запорните съобщения по интернет с електронен подпис. Пловдивската дирекция на НАП е поискала блокиране на сметките на 50 души, които дължат вноски за данъци и осигуровки. Експерименталните електронни съобщения са били адресирани до 17 банки в Пловдив. Единствените трезори, които са се отзовали са били банка Алианц и Българо-американската кредитна банка, откъдето са отговорили положително.

 Част от останалите банки са били с невалидни електронни адреси, а други директно са отказали с мотива, че не приемат модерния начин на общуване, когато става въпрос за толкова сериозно нещо като запориране на сметки.

Експериментът по блокирането на банкови сметки по интернет, стартира в София, Пловдив и Варна. Над 1000 души в страната с просрочени задължения за данъци и осигуровки получиха запор по схемата. По електронен път връзката е незабавна, но ако този начин не се възприеме от банките, НАП може да използва стандартната бавна процедура, с която иска запор на сметките на длъжниците, уточниха от дирекцията.

Други мерки, които приходната агенция прилага за събиране на задълженията към хазната, са запор на работната заплата, на движими вещи - автомобили, селскостопанска техника, яхти и т.н. Публичните изпълнители често налагат и възбрани върху недвижими имоти на длъжници.

От НАП съобщиха, че обмислят преговори за разширяване кръга на банките, с които агенцията ще работи по новия начин.

http://www.marica.bg

 


Сходни връзки

Петнадесет банки отказаха на НАП по интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди