изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:29 EEST
Елена Поптодорова пак поема мисията в САЩ    
Новини Новият извънреден и пълномощен посланик на България в САЩ Елена Поптодорова връчи акредитивните си писма на президента Барак Обама. Това стана на церемония в Белия дом, съобщи българското посолство във Вашингтон, цитирано от БТА. При разговора си с президента Обама след церемонията посланик Поптодорова изтъкна като приоритетни области в двустранните отношения безвизовото пътуване на български граждани в САЩ, американските инвестиции в българската енергетика и сътрудничеството в сферата на регионалната и международната сигурност.

Президентът Обама и посланик Поптодорова изразили общото очакване на срещата на най-високо равнище на НАТО в Лисабон през ноември да бъде приет политически документ за изграждане на системата за противоракетна отбрана на Алианса.

Преди това Елена Поптодорова беше седем години посланик в САЩ. В паузата изпълняваше длъжността шеф на Дирекция „НАТО и Международна сигурност” в МВнР. посланическото място във Вашингтон се освободи, след като титулярът Лъчезар Петков беше отзован в края на 2009 г. от бившата външна министърка Румяна Желева заради установени нарушения при гласуването в САЩ по време на парламентарните избори миналата година.
dir.bg

 


Сходни връзки

Елена Поптодорова пак поема мисията в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди