изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:34 EEST
Американци си искат заем, даден на Ваймарската република    
По светаАпелативният съд в САЩ призна за законна и постанови да бъде приета за разглеждане жалбата на група американски инвеститори, които искат Германия да им върне заедно с лихвите заемите, дадени на Германия след Първата световна война, плащанията по които били прекратени от Адолф Хитлер, предаде АФП.

Съдът постанови, че жалбата не може да бъде отхвърлена на основание това, че Германия е суверенна чужда държава. По думите на адвоката на ищците Майкъл Елзнер неговите клиенти искат от Германия да бъдат погасени заемите, като бъдат изплатени и натрупаните лихви, в размер над 450 милиона евро. Съобщава се, че кредитите са били дадени на Ваймарската република след Първата световна война за финансиране на възстановителните работи. С идването на Хитлер на власт обаче през 1933 г. плащанията по кредитите били напълно прекратени.

В съда представителите на германските власти отбелязаха, че повечето от плащанията по въпросните заеми са били осъществени вече след Втората световна война. Освен това много от свързаните с делото документи относно дълговите задължения са били откраднати от войниците от Червената армия. Делото ще се гледа в съд в Маями. Посолството на Германия в САЩ засега не коментира съдебното решение.

Съобщава се, че всички ищци, които настояват за връщане на заемите, са от компанията World Holdings, чийто главен офис е в град Тампа, Флорида.

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Американци си искат заем, даден на Ваймарската република | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди