изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:14 EEST
НОЩТА    
НовиниТежка катастрофа край Клисура отне живота на трима младежи тази нощ. При друга катастрофа на АМ „Тракия” ТИР се обърна на пътя, удариха се четири леки автомобила. Ограничиха електропотреблението по Черноморието. В няколко населени места в област Бургас имаше прекъсване на тока. В 22.33 часа се отмени ограниченото електрозахранване за региона и ситуацията се нормализира. На централния плаж на Бургас започна тридневният фестивал „Духът на Бургас”.



Ихтиман. Голяма катастрофа е станала на aвтомагистрала „Тракия” в района на Ихтиман. Инцидентът е станал след 5.30 часа. На пътя има обърнат ТИР и четири ударени леки автомобила. Скъсани са мантинелите между двете платна. Едната лента е почти затворена за движение. На място е била изпратена линейка, но не се е наложило да се оказва медицинска помощ на участниците в катастрофата.

Карлово. Трима младежи са загинали на място при тежка катастрофа тази нощ край Клисура. Инцидентът е станал към 2.45 часа на път Е 871 от Карлово при разклона за с. Клисура. Автомобилът е самокатастрофирал и на място са загинали трима мъже – на 22, 23 и 24 години.

Бургас. Ограничиха електропотреблението по Черноморието. В няколко населени места имаше прекъсване на тока. В 22.33 часа се отмени ограниченото електрозахранване за региона на север от Бургас и ситуацията се нормализира. Това стана възможно след оперативно разпореждане на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) към ЕВН България Електроразпределение АД.
Ограничението беше въведено от ЕСО с телефонно разпореждане от 18.49 ч. по-рано същият ден.
В Бургас на няколко пъти се получаваха токови удари. Токови удари имаше и в други населени места в Бургаско. Нямаше ток в бургаския кв. „Сарафово” в рамките на един час. Преди това за един час проблеми с тока са имали в Поморие, Ахелой и Равда. Токът бе спрян в Ахелой и Каблешково. Спрян е токът на два извода от мобилна подстанция Каблешково на ЕВН, като целта е била да бъдат засегнати максимално малко клиенти, потвърдиха от електроразпределителното дружество за „Фокус”.

Бургас. Започна фестивалът „Spirit of Burgas” (Духът на Бургас). Българската група „Гравити Ко” откри фестивала. На основната сцена свириха музикантите от „Apollo 440” и след тях „The Prodigy”. Кметът на Бургас Димитръ Николов също беше на концерта. Засилена бе охраната във фестивалния град. На другите сцени имаше концертните прояви, след тестване на звуковите системи.
Пропускателният режим се осъществява на пет входа. Има един вход само за журналисти и за лица с увреждания. Къпането в морето по време на фестивала е забранено, но въпреки това са предвидени и спасители. Около 120 униформени полицаи се грижат за сигурността. Ангажирани са и около 20 пожарникари. 20 гранични полицаи ще патрулират във вечерните часове с един граничен катер и една лека бързоходна лодка тип „Зодиак”. Има и два екипа на „Гражданска защита”, които са с леки лодки и водолазно оборудване. Водноспасителната служба също ще осъществява контрол. Осигурени са 10 души спасители през нощта, а през деня палатковият лагер се охранява от четирима спасители.
Движението в морския град беше натоварено. Двете платна на улица „Булаир” са затворени за движение, тъй като са превърнати в паркинг зона по време на фестивала „Spirit of Burgas”. Това допълнително затруднява предвижването в центъра на града.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

НОЩТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди