изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:20 EEST
НАП ЗАПОРИРА СМЕТКИ ЗА ДЪЛГ НАД 100 ЛВ.    
ИкономикаОт пресслужбата на ТД на НАП - Варна, в чийто обхват попада и Добрич, съобщиха, че са запорирани над 60 сметки на длъжници към хазната и са изпратени над 2500 уведомителни писма на задължени лица относно непогасените им публични задължения във вид на данъци и осигуровки.

От приходната дирекция припомнят, че новият начин на налагането на обезпечителна мярка „Запориране на банкова сметка по интернет” стартира пилотно в  София, Варна и Пловдив, като над 1000 души с просрочени задължения за данъци и осигуровки от трите региона са получили запор на банковите си сметки след изпращане на запорно съобщение с електронен подпис.
В проведената кампания във Варна, във връзка със запор на банкови сметки по електронен път, участие са взели всички офиси в обхвата на териториалната дирекция – Добрич, Шумен, Търговище, Разград, Силистра и Русе. Запорираните сметки са над 60 длъжници, като наложените запори са за задължения над 100 лв. В петъчния ден публичните изпълнители на дирекцията пък са разпратили над 2500 уведомителни писма на задължени лица относно непогасените им публични задължения към институции като  МВР, съдилища, РИОКОЗ, общини и други, допълват от приходната агенция. „Към момента практиката по налагане на запорни съобщения по електронна поща остава действаща. Имаме подкрепата и  положителната нагласа на три търговски банки. Предстоят преговори за разширяване на кръга на банките, с които НАП ще работи по новия начин. Доброволното погасяване на задълженията остава приоритет, но когато усилията в тази насока не дават резултат, търсим нови и модерни алтернативни начини за събиране на просрочените задължения.” – е заявил териториалният директор на ТД на НАП - Варна, Светлан Петков.
 


Сходни връзки

НАП ЗАПОРИРА СМЕТКИ ЗА ДЪЛГ НАД 100 ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди