изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:17 EEST
РЕПОРТАЖ ПРЕДИЗВИКА ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА    
НовиниРепортаж по bTv, излъчен след сигнали на граждани до медията за платен достъп до плажовете в района на "Русалка" предизвика прокурорска проверка. Пред медиите зам.-окръжният прокурор Георги Коларов поясни, че се проверява спазва ли се, член 4 от Закона за Черноморското крайбрежие, по силата на който всеки има право на свободен и безплатен достъп до плажа.

Шумът се вдигна от жители на община Каварна, които алармираха, че им се събира такса паркинг от 6 лв., за да могат да стигнат до плажа в т. нар. българска част. Нарочна проверка на областния управител Желязко Желязков и служители на администрацията в края на миналата седмица е установила, че такава такса се иска, както и, че на въпросния плаж има поставена табела с цени на чадъри и шезлонг. Пред медиите Желязков заяви, че не би следвало да се събира такса паркинг, защото проверка на администрацията в община Каварна, показала, че собствениците на ваканционното селище не са искали от общината строително разрешително за изграждането на паркинг. От друга страна пък такова съоръжение не фигурирало по документи в при приватизацията на комплекса през април 1999 г.
 


Сходни връзки

РЕПОРТАЖ ПРЕДИЗВИКА ПРОКУРОРСКА ПРОВЕРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди