изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:23 EEST
ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ЗА ИВЕЛИН ИВАНОВ И ГЕОРГИ ДРУМЕВ    
СпортГрандиозен успех постигна колоездачът на Добрич 1905 Ивелин Иванов.

Възпитаникът на Георги Друмев триумфира в шампионата за многоетапни състезания при юношите старша възраст, което е едно от най-престижните у нас. Надпреварата се състоя в Сливен, а добруджанецът по категоричен начин се пребори с конкуренцията на 70 майстори на този динамичен спорт.

Иво бе най-бърз в 80-километровия критериум след изключителен финален спринт. Във втората дисциплина – 20 км индивидуално по часовник, той завърши трети, само на 50 секунди от победителя. Добричлията мъжки се бореше за призовото място, като само липсата на специален велосипед, наречен рогатка, не му позволи да стъпи на върха за втори път. В общия старт, който бе с дължина 120 км, Иванов бе безапелационен. Още след първите метри той пореше вятъра с голяма скорост и това му даде възможност рано да се откъсне. Добрата му подготовка и амбицията да гони златото му дадоха комфортен аванс в края на шампионата. Той пресече финалната линия на цели 4 минути пред преследвачите.
“Ако Ивелин разполагаше със специално колело, можеше да направи хеттрик – да победи и в трите дисциплини. Важното е, че се представи чудесно. Беше перфектен”, бе коментарът на личния му треньор  Георги Друмев. Той добави, че за Ивелин Иванов това е бил последен старт при юношите от календара на колоездачния ни съюз. От 1 януари 2011 г. вече ще се състезава при младежите до 23 г. или мъжете. “Няма по-блестящ начин от това, един състезател да излезе от тази възрастова група юноши и да навлезе при мъжете. Той се разделя със стартовете при юношите като шампион и според мен това е напълно заслужено, защото прояви голяма воля и характер по време на тренировките и в състезанията. Предстои му участие на Балканиадата в Сърбия този месец, където се надявам по най-достойния начин да представи родината си”, добави Друмев.
Още двама негови състезатели намериха място в ТОП 10 в шампионата в Града на войводите. Йордан Иванов е седми, а Стоян Гочев завърши девети.
При мъжете най-добре се представи Красимир Коев, приключил четвърти в генералното класиране.

Още спорт в http://www.centersport.org

 


Сходни връзки

ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ЗА ИВЕЛИН ИВАНОВ И ГЕОРГИ ДРУМЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди