изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:01 EEST
И АНГЛИЧАНИН ОТДАВАЛ НЕЗАКОННО СТАИ В ЩАБЛА    
ТуризъмАнглийски гражданин, който има къща в Шабла, е един от незаконните хотелиери, изловени от Мария Атанасова - главен експерт в "Икономическа политика" към общината.


Както НДТ писа, находчивата общинска служителка изкара на светло 10 шабленци, даващи стаи под наем на туристи, и така ги принуди да се категоризират. Атанасова издирва информация за тях чрез най-популярната интернет търсачка Google. До края на вчерашния ден тя очакваше други шестима да си платят в общината за категоризация. Сред следващите набелязани е и англичанинът. В интернет той пуснал обява, че дава под наем вила "Гленда". "Изпратих му имейл на български език, ще видим дали ще отговори", каза Атанасова.
Именно чрез електронна поща е единият начин за комуникация с изловените нередовни хотелиери, обясни главният експерт. От някои от тях дори имала отговори, в които й изказвали благодарност за дадените от нея насоки. Мария Атанасова обясни, че това са хора от цялата страна - София, Габрово, Мездра, Плевен и др., които са си закупили къщи в Шабленско, за да почиват през лятото в тях. За да изкарат обаче по някой лев ги отдавали под наем. Те никога не са се занимавали с такава дейност, не знаят как да процедират, посочи Атанасова. Тя коментира, че целта й не е да ги плаши или тревожи, а да им бъде от полза, за да излязат "на светло". Общинската служителка сподели пред НДТ, че цените за категоризация въобще не са високи. Те са по тарифа, определена от Министерски съвет. Собствениците плащат по 10 лева на легло, а за семеен хотел с над 10 легла - 250 лева, като категоризацията е безсрочна.
Реших да ги изкарам "на светло" заради лоялните граждани, сподели Мария Атанасова. По време на проверки, които тя извършва, категоризираните роптаели срещу недобросъвестните си "колеги". "Вижте съседите - десет хавлии имат на телта", негодували те. И допълвали, че не е честно спрямо тях, тъй като плащали такси, осигуровки и т. н. НДТ
 


Сходни връзки

И АНГЛИЧАНИН ОТДАВАЛ НЕЗАКОННО СТАИ В ЩАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди