изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:07 EEST
КМЕТЪЛЪТ ОБЕЩА "ТЕРМИНАТОР 2" НАЕСЕН    
НовиниСтрастите в сагата "Русалка" ескалират с всеки изминал ден

Вчера гост в сутрешния блок на bTV бе кметът на Каварна Цонко Цонев, като повод за гостуването му в студиото бе сагата "Русалка", която от дни се вихри както на екран, така и по печатни и електронни медии.
От малкия екран кметът, който специално бе облечен с фланелка с надпис "Терминатор", предвид, че Николай Банев го нарече така, обеща през септември да има "Терминатор 2", след като в края на април в изпълнение на разпореждане на Районната прокуратура в Каварна на база писмено запитване на Върховна административна прокуратура заповяда принудителното премахване на бариерата, която ограничаваше достъпа до плажа и в т. нар. българска част.
Още тогава пред журналисти Цонев сподели, че общината е изостанала със законните процедури при едно такова действие по отношение на съществуваща конюшня на територията на "Русалка". От община Каварна предоставиха на медиите писмо, на което се основават законосъобразните им действие, което е адресирано до кмета и в него се казва:
"Във връзка с допълнителни указания и разпореждане на Върховна административна прокуратура за организиране и реализация на проверки за законност по спазването на изискванията на  чл. 56 и 57 от ЗУТ, са били установени нарушения - изградена конюшня - навес без разрешение за поставяне и изградена бариера и КПП без разрешение за поставяне. Моля, по най-бърз начин до 28.04.2010 г. да ни бъде отговорено какво е направено и на какъв етап е процедурата по премахването на тези незаконни обекти и ако има забавяне, кой е отговорен за това?". КПП-то и бариерата бяха съборени от общинската фирма "Бизоне" в присъствието на полиция на 27 април.
Доказателство, че кметството си е вършило работата, съобразно закона, са залепените на сградата на конюшнята констативен протокол  от извършена проверка, както и заповед за доброволно премахване на обекта, бе видно още през април. В ефира вчера Цонев отново изтъкна, че собствениците на "Русалка" или техни представители не са искали строително разрешително за изграждането на постройката.
По телефона в ефир телевизията вчера включи и ответната страна в лицето на Евгения Банева, която в защита на исканите 50 лв. за услуга ол-инклузив в т. нар. френска част, заяви, че фирмата не може да сложи охрана на всеки турист, за да го следи дали консумира или не и какво. В тази връзка Цонев направи следната аналогия: "Защо Албена, която разполага с толкова много хотели и почти всички работят на ол-инклузив няма този проблем и хората от Добрич, Балчик и от цялата област влизат свободно на плаж? Да не би те да слагат на всеки единична охрана да го следи. Просто проблемът е решен от години и няма оплаквания. Още повече, че Албена предлага паркоместа на напълно законни паркинги - както платени на територията на комплекса - чрез събираната такса на входно-изходния пункт, така и неплатен в района на Автогарата". Както НДТ писа прокуратурата се е самосезирала и в момента тече прокурорска проверка за законосъобразността за събирането и на такса паркинг в размер на 6 лв., тъй като "Русалка" не е искала строително разрешително от общината и за такова съоръжение, а то самото по документи не фигурира.
Кметът на Каварна Ц. Цонев зададе и риторичния въпрос пред репортер на НДТ: "Къде е двойният аршин?". Той бе обвинен от собствениците на ваканционното селище, че мери с двоен аршин. "Ако това е така и аз меря с двоен аршин, то тогава какъв е аршинът на семейство Баневи, които взеха земята без пари, а други плащат за нея?" - каза пред НДТ Цонев. Той е категоричен, че спорът не е между него и собствениците на "Русалка", а между тях и държавата. В заключение каварненският градоначалник добави, че исканата проверка от Евгения Банева за достъпа до плажовете на правителствените резиденции в Шабла и "Евксиноград" е неосъществима, защото това са обекти с друг статут. Той допълни, че плажовете на двете резиденции, никога не са били обект на концесия или отдаване под наем.
 


Сходни връзки

КМЕТЪЛЪТ ОБЕЩА "ТЕРМИНАТОР 2" НАЕСЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди