изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:14 EET
Мъж едва не умря след разкарване между болници    
Здраве65-годишен мъж в критично състояние от великотърновското село Ресен  бе спасен в габровската областна болница след разкарване между лечебни заведения във Великотърновско.




След две операции и престой в реанимацията, Йордан Величков, приет с диагноза медиастенит, от вторник се възстановява в ушно отделение. Неотлъчно с него е съпругата му Кина Петрова.

Всичко започнало преди около две седмици. 65-годишният мъж се оплакал от болки в гърлото и главата. Вратът му започнал да се подува, дишането и гълтането му били затруднени. Личният му лекар бил категоричен, че трябва да бъде хоспитализиран и го насочил към областната болница във Велико Търново. От стационара обаче отпратили семейството под предлог, че ушно отделение е закрито и няма специалисти. Предложили им да отидат в болницата в Горна Оряховица. Там лекарите ги посрещнали любезно, но също отказали хоспитализация, тъй като случаят бил сериозен и не е за тях, препоръчали им отново да се върнат в Търново.

Кина и Йордан, чието състояние се влошило, изпълнили препоръката. От спешния кабинет във Велико Търново отново отказали прием, насочили ги към Габрово и Плевен. По думите на съпругата в нито едно от лечебните заведения не предложили линейка на пациента. От болница в болница ги транспортирала дъщеря им с личния си автомобил.

Виждайки, че Йордан изпада в безсъзнание, почти пет часа след като са потърсили за първи път лекарска помощ, двете жени решили да го докарат до габровската областна болница, която е по-близо. На Дряново ги спрял патрулен екип и полицаят, преценявайки критичността на положението, ги ескортирал със служебния автомобил до Габрово.

В областната болница пациентът бил приет веднага. Касаело се за възпалителен процес в гърлото, който се спуснал в областта на медиастинума.

Направен е животоспасяващ разрез, за да се облекчи дишането, след което последвала операция. Медиците са категорични, че всяко по-нататъшно забавяне на лечението е можело да бъде фатално.

10 дни след разигралата се трагедия, 65-годишният мъж пое първите си две лъжички храна. Съпругата му през сълзи благодари на габровските лекари, които са му помогнали. dariknews.bg




 


Сходни връзки

Мъж едва не умря след разкарване между болници | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди