изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:26 EEST
ДОБРИЧ И БЪЛГАРИЯ МОГАТ САМО ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ПФТС "ДОБРУДЖА"    
Културакатегорични са домакините, посрещнали нашите деца в Португалия

"Фолклорна танцова студия "Добруджа" си тръгна от Португалия преди няколко дни и вече много ни липсват!  Невероятно е как две различни култури, за една седмица съвместно пребиваване, успяха да установят толкова силна приятелска връзка" - това се казва в писмо от организаторите на международния фолклорен фестивал в Абрагао-Порто, в който талантливите деца от Добрич взеха участие. И още: "Вашата група ни донесе щастието от Добрич, от България... Абрагао и Пенафиел бяха толкова щастливи да видят красивия и човешки начин, по който се отнесохте към нашите хора". В писмото се изтъкват дисциплината и мотивацията в състава, стилът във всички елементи. Домакините разказват и за радостта, която децата на Добрич са дарили на възрастните хора в частна болница. "Нашият фестивал тази година имаше различен блясък, защото групата от Добруджа смая всички с вашите танци, облекла, традиции и усмивки. Вие направихте изумително представление" - споделят още организаторите. Те отправят и специални благодарности към главния художествен ръководител на ПФТС "Добруджа" Стоян Господинов и подчертават: "Добрич и Бълдария могат само да се гордеят с фолклорна танцова студия "Добруджа".
На сцената на международния фолклорен фестивал в Португалия добричките момичета и момчета представиха танци от всички етнографски области на България.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ И БЪЛГАРИЯ МОГАТ САМО ДА СЕ ГОРДЕЯТ С ПФТС "ДОБРУДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди