изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:47 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВОДАТА ПОСКЪПВА С 10-15 СТОТИНКИ?    
ЛюбопитноДобруджанци няма да се разминат с поскъпването на водата, съобщи вчера за НДТ управителят на ВиК инж. Георги Михов. Увеличението на цената се налагало заради отменената с решение на Министерски съвет преференция за таксуване на тока при добиване на вода за битови нужди по цени за граждани. Очаквало се най-рано поскъпването да стане факт от началото на септември. Прогнозата е водната цена да се увеличи с 10-15 стотинки, т.е. при сегашните 1.25 лв., кубикът да стане 1.35-1.40 лв., каза инж. Михов.

ОБЩИНИТЕ СА ПРЕД ЗАТВАРЯНЕ

Има нагласа у кметовете на общини да се иска ново общо събрание на Националното сдружение на общините, съобщи кметът на Добрич и член на УС на сдружението Лъчезар Росенов. На него ще се иска да се обсъди финансовото състояние на местните власти. Подготвя се и искане за нова среща с финансовото министерство. Според Росенов през септември ситуацията около общините ще се развие много бързо, защото имало такива в страната, в които учебната година е пред провал. Има опасност да се закрият някои общински дейности и дори цели общини, алармира кметът.
НДТ - 22 август 2000 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ВОДАТА ПОСКЪПВА С 10-15 СТОТИНКИ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди