изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:09 EEST
НАШ ЧИТАТЕЛ И НДТ ПОМОГНАХА НА ЩЪРКЕЛ    
ЕкологияНашият читател Георги Иванов се обърна към редакцията  за съдействието като разказа, че той и други рибари са видели в района на язовира в Одринци щъркел, който е оплетен в рибарска корда и на шията си има закачена кукичка. Рибарите се опитали да помогнат на птицата, но когато я доближили, тя разперила крила и полетяла, тъй била без сериозни наранявания.

За да не се тормози птицата той потърси нашето съдействие, да подадем сигнала към компетентните органи. Потърсихме експертите от РИОСВ - Варна, които уведомихме за щъркела, като предоставихме на разположение и координатите на читателя ни, за да може точно да бъде посочено от него мястото, където се намира птицата. Вчера получихме отговор от екоинспекцията, с който ни уведомиха, че са намерили на брега на язовира, близо до хижата двойка екземпляри от вида бял щъркел. По тялото и най-вече по врата на едната птица имало оплетена рибарска корда с оранжева тапичка. Птицата е била с добра координация и добър жизнен статус, заявяват от РИОСВ.
 


Сходни връзки

НАШ ЧИТАТЕЛ И НДТ ПОМОГНАХА НА ЩЪРКЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди