изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:43 EET
„ТРИКСИ” ЗАВЛАДЯ БАЛЧИК    
НовиниВ Балчик стартира конкурсната програма на Международния детски фестивал на изкуствата „Трикси”.

Той се провежда за четвърти пореден път и бе открит миналата вечер от кмета на Балчик Николай Ангелов в присъствието на Деяна Данаилова – директор на  Дирекция „Културна политика” към Министерството на културата и проф. Валерий Есаков – представител на отдел „Култура” на Правителството на Москва. За откриването специално пристигнаха Дивна Станчева – победителка в конкурса „Пей с мен” и миналогодишна носителка на Гран при, Неделяна Христова – първа носителка на Гран при от 2007 година, айдълът Дамян Попов, Яна Демирова, миналогодишните носители на награди от феста –  танцов ансамбъл „Фиеста” от Беларус, балет „Мелъди” – финалист в „България търси талант” и носител на първа награда от юнското издание на фестивала тази година.Хоровите колективи, инструменталните ансамбли, както и индивидуалните изпълнители на  цигулка, китара, пиано и акордеон се оценяват от международно жури с представители от България, Румъния, Русия, Естония и  Полша под председателството на проф. д-р Пламен Арабов. Конкурсът се провежда в Каменна зала на Културен център „Двореца”. В народно читалище „П.Хилендарски” се представят певците, както и вокалните и вокално–инструменталните ансамбли.
За участие в „Трикси” в Балчик са събрани представители на Малта, Италия, Русия, Латвия, Румъния, Израел, България, Полша, Беларус, Украйна, Естония и Молдова.
 


Сходни връзки

„ТРИКСИ” ЗАВЛАДЯ БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди