изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:22 EEST
СИНДЖИРЪТ И 6-те ЛВ. НА "РУСАЛКА" - НЕЗАКОННИ    
Новини

Прокурорската проверка приключи. Кметът на Каварна стартира административна процедура



Приключи проверката, която прокуратурата предприе по законосъобразността на събираната такса паркинг в размер на 6 лв.-, след като институцията се самосезира на база репортажи и публикации на електронните и печатни медии. Пред журналисти зам.-окръжният прокурор Георги Коларов, че мнението на прокуратурата е, че има нарушение на чл. 4 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, по силата на който всеки има право на безплатен и свободен достъп до плажа. При вземане на решението си институцията е отчела още, че синджирът е извън територията на комплекса, както и това, че таксата се взема без да се интересуват дали хората ползват или не паркинг. Коларов поясни, че по смисъла на закона правомощия има кметът на общината Цонко Цонев и затова прокуратурата е изпратила писмено становището си, за да предприеме той действия, според нормативната база. Зам.-окръжният прокурор уточни още, че според закона глобата за такива действия от страна на юридически лица е в размер от 6 до 12 хил. лв.
От своя страна кметът Цонев заяви, че такива процедури вече са предприети и ако в  законно установения срок "Русалка" не премахне съоръжението, което ограничава достъпа, то ще се премине към принудителното му отстраняване от общината. Цонев добави, че акта за административно нарушение ще е в минимален размер, тъй като това е първо нарушение на дружеството.
 


Сходни връзки

СИНДЖИРЪТ И 6-те ЛВ. НА "РУСАЛКА" - НЕЗАКОННИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди