изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:29 EEST
МОРЕТО ИЗХВЪРЛИ ДЕЛФИН - БЕБЕ    
ЕкологияЗа това, че морето е изхвърлило мъртъв делфин в района на къмпинг "Добруджа" край Шабла, съобщи радио "Фокус - Варна" вчера.

Дежурният в РИОСВ - Варна, потвърди за НДТ, че наистина в 9.45 ч. е подаден сигнал за мъртъв делфин на шабленския бряг, като уточни, че се касае за делфин - бебе. Той добави още, че е уведомил по етапния ред, а малко по-късно радио "Фокус - Варна" съобщи, че тялото на делфинчето е отстранено от плажната ивица. Колегите от електронната медия съобщиха, че делфинчето е било около метър дълго, като по тялото не е имало видими следи от нараняване.
За НДТ ръководителят на секция Ихтиология в Института по рибни ресурси във Варна Константин Михайлов заяви, че миналата седмица в РИОСВ - Варна, е постъпил сигнал за 7 мъртви делфина в района на Крапец, а в института за 4 бозайника. "Екипът ни намери 4-те делфина, като единият беше бебе с дължина 67 см. Другите три делфина бяха един от вида Афала, а двата - т. нар. морска свиня или Азовка. Телата на всички делфини бяха в изключително напреднал стадии на разложение и не бе възможно да се определи дали по тях има нараняване. За останалите три, които не открихме, разбрахме, че били в рибарски мрежи, но това не означава, че бозайниците са били оплетени в тях" - заяви специалистът. К. Михайлов добави, че от април досега общо 30 делфина морето е изхвърлило по Северното крайбрежие, като допълни, че цифрата е в рамките на нормата.
 


Сходни връзки

МОРЕТО ИЗХВЪРЛИ ДЕЛФИН - БЕБЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди