изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:05 EEST
ОБСЪЖДАТ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ    
НовиниНа сайта си Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщава, че е създадена междуведомствена работна група, която да обсъди промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. В групата участват представители на МРРБ, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите, както и от областните администрации на Добрич, Варна и Бургас.

Участие в работата ще вземат още и експерти от общините Варна и Бургас, както и от Комисията за защита на потребителите и от Асоциацията на концесионерите на морски плажове, добавят от министерството.
От ведомството допълват, че към момента постъпват различни предложения на експертно ниво за промени в закона. Предвид, че в сегашния си вариант процедурите за предоставяне на морски плажове на концесия отнемат средно между 8-10 месеца, част от предложенията са за облекчаване на сега действащата процедура. Обсъждат се и възможности за функционално  категоризиране на плажовете. Всички предложения предстои да бъдат разгледани в работната група в края на септември-началото на октомври. Идеята е още през есента да започнат да действат нови процедури за предоставяне на концесия на морските плажове, като целта е в началото на следващия летен сезон през 2011 г. да има максимален брой обезопасени морски плажове, допълват от министерството. Един от инициаторите търговете за плажовете да се провеждат най-късно в началото на годината е и областният управител на Добрич Желязко Желязков. Такова искане има и кметът на Каварна Цонко Цонев, който нееднократно е заявявал още, че плажовете трябва да бъдат отдавани на по-поносими цени, за да има кандидати за тях.
 


Сходни връзки

ОБСЪЖДАТ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди