изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:27 EET
БУТИЛКА ОЛИО ГОНИ 3 ЛВ.    
ИкономикаПроизводителите чакат цените на новата реколта
За поредна година скок от 30 до 50 стотинки на литрова бутилка олио има в магазините в Добрич преди старта на жътвата на слънчоглед. Търговци споделиха, че през последната седмица масово рафинериите са вдигнали продукцията си. Някои продавачи дори очакват внос от съседна Румъния на олио, което щяло да бъде по-евтино от нашенското. В един от кварталите на града литър "Калиакра" от вече румънска рафинерия, се предлага даже за 3.10 лв., установи проверка на медията ни. Масово пенсионери дебнат промоциите в една от големите търговски вериги и купуват все още литър олио за около 2 лв.



За НДТ един от ръководителите на карапелитската рафинерия "Клас олио" Зия Боев, заяви, че към момента старите количества слънчоглед са на изчерпване, като през настоящата седмица дори рафинерията ще излезе в профилактика. Боев коментира още, че към момента още е рано да се каже колко ще струва литър олио на пазара на дребно, защото към не се знае на колко ще стартира изкупната кампания от новата реколта. "Индикацията към момента е стартово търговията да тръгне на нивата от миналата година - 550-600 лв/т, като това бяха цени за кратко и после паднаха до нива от 350 лв./т. Засега обаче не е ясно дали ще падне цената, като може би по-скоро ще се задържи на ниво от около 550 лв./т. Това означава, че крайният потребител ще плаща по-скъпо за бутилка олио, защото един от основните фактори при определяне стойността на продукцията ни е именно цената на суровината" - заяви Боев.
 


Сходни връзки

БУТИЛКА ОЛИО ГОНИ 3 ЛВ. | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БУТИЛКА ОЛИО ГОНИ 3 ЛВ.
Автор: Anonymous да 2010-08-30 @ 11:39 EEST
Каква е причината бутилка олио да гони 3 лв?  При супер добра реколта...след като цената в целия европейски съюз е около 1 Евро за литър.  Кой е този простак,  който сравнява цената на олиото при заплата "в миналото" от 160 лв.  и  сегашна заплата?  Местни  мафиотчета да спрът да заблуждават народа и да спекулират с цените   Каква трябва да бъде цената на олиото според тях - 5  лева ли?  Интересно,  обадих се в най-големия завод за производство на олио в Германия и от там ми казаха,  че внасят суровината за преработка от България и то на доста по-ниски цени,  от колкото се предлагат в България.  Как става всичко това...или това е уговорка между производителите,  за да потдържат висока цена на олиото в България?
БУТИЛКА ОЛИО ГОНИ 3 ЛВ.
Автор: Anonymous да 2010-08-30 @ 21:55 EEST
супер добре реколта?къде е тя?добивите през 2010 са средни, а цената е доста по-висока от 2009
БУТИЛКА ОЛИО ГОНИ 3 ЛВ.
Автор: Anonymous да 2010-08-30 @ 23:30 EEST
Щото след като резнаха дупетата смееш ли да внесеш нещо чуждоземско на по-ниска цена?
БУТИЛКА ОЛИО ГОНИ 3 ЛВ.
Автор: Anonymous да 2010-12-09 @ 13:36 EET
обясни това за дупетата, че не съм в час

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди