изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:29 EET
“АЛЫЕ ПАРУСА” ПОКАЗВА ДЕТСКО КИНО ОТ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ В АЛБЕНА    
НовиниСред продукциите е и фреенска лента, носител на ОСКАР

От днес в курорта Албена стартира третото издание на международен детски кинофестивал “Алые паруса”, който се провежда в Албена, съобщиха от пресслужбата на артистичната проява. Откриването ще е тази вечер от 20 часа във вариете-театър”Албена”.
Форумът ще продължи до 28 август. Тази година той се отричава с това, че се разширява неговата география. Вече малките зрители, които са и жури, ще могат да гледат освен руски и украински филми, а дъщо български и френски продукции.  По време на шестте фестивални дни обитателите на детски лагер “Бригантина”  в Албена ще имат възможността да се срещнат и да разговарят със създателите на филмите, с любими актьори, които участват в тях, с известни кинодейци  и филмови разпространители от Русия, Франция, България.
     Сред най-известните театрални и филмови актьори от Русия, с които децата ще се срещнат, са Василий Лановой, Сергей Гармаш, Наталия Гвоздикова, Елена Кондулайнен, Сергей Баталов, Наталия Бондарчук. Гости на фестивала от Франция са Александър Чобанов- театрален, кинорежисьор и хореограф, живеещ в Париж, и  Жак Коннор -  режисьор и актьор, едно от големите имена на европейски театър, бивш директор на студиото на « Comédie Française ».
     България се представя от режисьорите Николай Акимов, Олег Ковачев, от филмовия продуцент Николай Ишков, от популярните български актьори Николай Урумов, който е и артистичен директор на фестивала, от Весела Казакова, Мая Новоселска.
    Малките зрители от Русия, Украйна и България  могат да видят едни от най-новите филми на руските кинотворци, адресирани към детската аудитория. Сред тях  са филмите “Книга мастеров” – филм-приказка на режисьора  Владимир Соколовски, пълнометражният анимационен филм “Белка и Стрелка. Звездные собаки” на Светослав Ушаков и мното други.
     В конкурса от българска страна се представят филмите „Малка нощна приказка”на режисьор Николай Акимов, „Госпожа Динозавър”на Анри Кулев,  „Рицар без броня”, на Борислав Шаралиев, “Изпити по никое време” на  Иванка Гръбчева.
Франция се представя с анимационно-игралният късометражен филм “Logorama”, който е носител на ОСКАР за най-добър френски анимационен филм и на голямата награда на Международния фестивал за късометражно кино “Festival  Clermont-Ferant 2010”. Филмът “Купонът” пък е първата продукция и голяма роля на изгряващата звезда на френското кино Софи Марсо с Клод Брашор и Бриджит Фосе с автор и режисьор Клод Пиното.
    Организатори на “Алые паруса 2010” са Фондът за пропаганда на детското киноизкуство „Киногром", “Здравно туристически център “Неда”, който е домакин на фестивала, и се подкрепя от министерството на културата на Русия и министерството на културата на България.
 


Сходни връзки

“АЛЫЕ ПАРУСА” ПОКАЗВА ДЕТСКО КИНО ОТ ЧЕТИРИ ДЪРЖАВИ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди