изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:14 EEST
От ГЕРБ искат оставката на своя депутатка    
Политика

Председателят на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви, че колежката й - депутатката д-р Геновева Алексиева, трябва да подаде оставка.



Само за няколко дни нейното име беше замесено в два скандала. Първоначално се разбра, че Алексиева е участвала в жури, в което е гласувала дъщеря й да стане доцент. След това нейни колеги я обвиниха, че е включила лечението на очно заболяване при децата в здравна пътека заради лични интереси, с което е източена НЗОК.

"Според мен, като юрист, наистина е следвало колегата да си направи отвод и да не журира конкурса на дъщеря си. Оттам нататък дали ще подаде оставка или не – аз, до колкото знам, тя вече е направила този избор, и ще подаде оставка след започване на пленарните заседания. Не съм говорила с нея, от медиите разбрах. Мисля си, че трябва да бъда изслушана първо от изпълнителната комисия и след това да се вземе решение", заяви Атанасова пред БНР, цитирана от "Фокус".

Според националния консултант по офталмология доц. Ива Петкова обаче, добавянето на амблиопията ("мързеливо око") в клиничната пътека е добър ход.
"Не мисля, че включването на амблиопията в тази пътека може да източи Касата, особено когато това става за деца, които имат действителна нужда. Аз мисля, че ние имаме дълг към нашите деца. Даже и ние в момента искаме да включим още една пътека, която да включва детското зрение, това е за оглед и манипулации под обща анестезия. Тъй като нашите пациенти са много малки и те не дават възможност да бъдат изследвани по друг начин", кометнтира лекарката.

Вчера обаче, офталмологът проф. Православа Гугучкова заяви, че "мързеливото око" се лекува само извънболнично и включването му в здравна пътека е смешно. Тя директно обвини депутатката, че е направила това, защото има частна очна клиника.
dir.bg

 


Сходни връзки

От ГЕРБ искат оставката на своя депутатка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди