изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:27 EET
Звъним с код на домашния телефон    
НовиниСъседки от малките селища в страната ще трябва да си звънят по домашния телефон, като набират нови номера. Те ще прибавят към настоящите домашни телефони на съседите си и кода за съответното селище, за да им позвънят. Така ще набират до 6 цифри повече. Промяната ще стане заради нови правила, предлагани от Комисията за регулиране на съобщенията. Промяната ще засегне най-вече абонатите на "Виваком" в малките селища на страната, чиито домашни телефони все още не са цифровизирани и имат аналогов сигнал. Към техния абонатен номер ще трябва да се добавят три-четири или дори пет-шест цифри в зависимост от съответния код на селището.


В момента при провеждане на селищни разговори абонатите на "Виваком" използват само телефонния номер на съседа си, без да набират код за населеното място. Ако се въведе промяната, съседките ще бъдат затруднени, защото ще трябва да набират допълнително кода за селището, който стига до шест цифри.
Според КРС тази промяна улесни преносимостта на номера на аналогови абонати в страната. Според БТК обаче само 3% от домашните телефони са с аналогов сигнал. Затова въвеждането на изискването за техните номера да се набира и кодът на селището само ще доведе до объркване на хората и до неудобство на останалите 97% от абонатите.
standartnews.com/
 


Сходни връзки

Звъним с код на домашния телефон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди