изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:48 EEST
НОВИ ПОПЪЛHЕНИЯ ЗА ЗООПАРКА ОТ КОНСТАНЦА    
НовиниДвойка пеликани и една птица от изключително редкия вид черни лебеди ще бъдат новото попълнение на Центъра за защита на природата и животните в Добрич, съобщи ръководителят му Севдалина Венкова. 

Те ще бъдат донесени от зоопарка в Констанца, с който добричкият работи по договор за партньорство. През миналата година между двата зоопарка също бе извършен обмен. Нашият предостави един от младите коне на Пржевалски, а от Констанца бяха доставени две понита. Екип от зоопарка в Констанца днес пристига в Добрич за доуточняване на последни подробности по трансфера. Възможно е да се извърши обмен на двойка муфлони, както и нашият център да предостави на румънския камерунски кози и цакели.
Пред подписване е договорът по трансграничния проект „Повишаване потенциала за развитие чрез организиране на възможностите и подобряване на туристическата инфраструктура в трансграничния регион”. Той е на обща стойност 1 220 977,91 евро, от които бюджетът на Община Добрич е близо 900 000 евро. По него партньори на Добрич са Музеен комплекс за наука и природа град Констанца, областен съвет Констанца и сдружението „ПроЗоо” Добрич.
По проекта се предвижда да се изгради зона за подслон и свободно пространство за кафявата мечка, ветеринарна лечебница и складова база за животните в Добричкия зоопарк. В Центъра за защита на природата и животните в Добрич ще бъдат изградени още волиери за отглеждане на птици и дребни гризачи, както и малко езеро и подслон за газещи птици. Освен това Зоопаркът ще бъде разполага с информационен център и ще се закупи автобус за екскурзии в зоопарковете в Добрич и Констанца. В областния румънски град ще бъде подобрена инфраструктурата на Музейния комплекс за наука и природа, ще се изгради нов приют за пони, сърни, пеликани, лебеди, корморани. Ще бъдат закупени и две лодки за делтата на река Дунав”.
В рамките на 18 месеца се предвиждат дейности, свързани с подпомагане на трансграничното бизнес-сътрудничество и разнообразяване на съществуващите трансгранични туристически услуги.
 


Сходни връзки

НОВИ ПОПЪЛHЕНИЯ ЗА ЗООПАРКА ОТ КОНСТАНЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди