изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:32 EET
ЖАБИ ЗАПЛУВАХА И В МОРЕТО    
Любопитно Хората от Шабла и региона подали сигнал към природозащитна организация за това, че стотици жаби плуват в морето. Това съобщи пред журналисти д-р Николай Начев - биолог, който научил за това от свои колеги от сдружение "Гетия понтика". Д-р Начев, който е биолог и преподавател по предмета, разказа, че това е абсолютен природен феномен, като в разговорите си с местните хора в района на Шабленската тузла, където се наблюдавало явлението, местните били категорични, че такова нещо не е се е случвало.

Ученият заяви, че това представлява събитие с особен интерес за науката и за целта той и негови колеги събират проби, за да извършат анализ, но добави, че по никакъв начин не означава, че иде природен катаклизъм. 
В периода от 12 до 16 август е имало стотици жаби в морето, които обаче после, след вдигналия се прибой са загинали, каза още биологът. Според него и колегите му обилните дъждове в първите два месеца на лятото са увеличи неимоверно популацията, като доказателство аз това е факта, че в локви от по 1 кв. м има по 30-40 индивида. Специалистът смята, че по някакъв начин земноводните са се приспособили към солената вода, макар че Черно море не е от най-солените. Д-р Начев е категоричен, че точен отговор ще може да се даде едва, след като бъдат анализирани пробите, които събират.
 


Сходни връзки

ЖАБИ ЗАПЛУВАХА И В МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди