изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:18 EEST
ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: ДНСК ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕ СИНДЖИРА НА „РУСАЛКА”    
НовиниНаш читател алармира вчера, че въпреки становището на прокуратурата и съставения акт за нарушение от кмета на Каварна Цонко Цонев на собствениците на ваканционно селище „Русалка” за ограничаването на свободния и безплатен достъп до плажа, там продължават да събират такса за паркинг от 6 лева и има синджир.

Възрастен човек, явно служител на ваканционното селище, му обяснил, че има заповед, която трябва да изпълнява. 
Припомняме, че прокурорска проверка установи, че там незаконосъобразно се събира такса за паркинг в размер на 6 лв. и е поставен синджир. Становището й бе, че има нарушение на чл. 4 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, по силата на който всеки има право на свободен и безплатен достъп до плажа.
НДТ потърси за коментар кмета на Каварна Цонко Цонев. Той обясни, че общината е започнала процедурата по глобяването на собствениците на ваканционно селище „Русалка”. Глобата ще е в размер на 6 хиляди лева. Оказало се, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в частност Дирекцията за национален строителен контрол, има компетенциите да премахне синджира и да преустанови събирането на таксата. Правомощията, които законодателството дава на община Каварна, са да състави акт за нарушение, да издаде наказателно постановление и да наложи глоба, обясни Ц. Цонев.
Той добави, че вече има отворен вход към плажа на „Русалка”.
 


Сходни връзки

ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: ДНСК ТРЯБВА ДА ПРЕМАХНЕ СИНДЖИРА НА „РУСАЛКА” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди