изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:50 EET
ПРОВЕРКА НА ДНЪЧНИ ВДИГНА 50 ПЪТИ ОБОРОТА НА ДИСКОТЕКА В КРАНЕВО    
НовиниПетдесет пъти по-висок оборот са установили инспектори от Националната агенция за приходите при открити наблюдения в дискотека в Кранево, съобщиха от пресцентъра на НАП.

Преди данъчните да пристигнат собственикът на заведението е декларирал дневен оборот от 190 лева, а в присъствието на екипа на приходната агенция оборотът скочил до 10 200 лева.
Собственик на заведение по крайбрежната алея във Варна е отразявал дневен оборот от 50 до 100 лева, а по време на наблюденията оборотът трайно е бил до 2 500 лева. На фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, както и на техните собственици и управители, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години, съобщават от НАП. Според данъчните инспектори данните, събрани при откритите наблюдения ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък, заедно с лихвите за всички недекларирани приходи назад във времето.
Общо 98 акта за установяване на нарушение – неиздаване на касов бон, са констатирани при проверките във Варна и в курортите „Златни пясъци”, „Св. св. Константин и Елена”, Кранево и Албена. 10 от тях са за нарушаване на Кодекса за социално осигуряване.
От НАП информират, че инспекторите им са извършили и 30 проверки на чейндж бюра във Варна и близките курорти. Съставени са 5 акта за установяване на административно нарушение – неиздаване на бордеро и необявени валутни курсове. Наложените санкции са от 2000 до 6000 лева. На двама от проверените ще бъде отнето разрешителното за търговска дейност за период от 1 до 6 месеца.
 


Сходни връзки

ПРОВЕРКА НА ДНЪЧНИ ВДИГНА 50 ПЪТИ ОБОРОТА НА ДИСКОТЕКА В КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди