изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:13 EEST
СНИМАТ 12 НОВИ ЕПИЗОДА НА “КЛИНИКА НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ”    
НовиниЩе снима наесен режисьорът Николай Акимов

Българската национална телевизия имала готовност  и през октомври екипът започвал снимките на нови 12 епизода от телевизионната поредица “Клиника на третия етаж”. Това разкри режисьорът на филма Николай Акимов пред децата от детския лагер „Бригантина” по време на провеждащия се в Албена Трети международен детски кинофестивал  “Алые паруса”. Пред малките зрители той разкри някои  особености при правенето на филми. С актьорския състав на сериала „Клиника на третия етаж” Акимов има зад гърба си  36 серии от по 30 минути и натрупан солиден опит. Според него всички в обществото ни са болни - и пациентите, и лекарите, а виновникът е средата, в която живеем. Лекарството, предполагам, е смехът, смята режисьорът. Ние снимаме, експериментираме в движение и се забавляваме, каза още Николай Акимов. Според него в процеса на работа сценарият  често се променя и се импровизира. Най-истински се получавали първите изигравания на сцените. Затова по правило те винаги се заснемали. По думите му българските сценаристи не ходят на снимачната площадка и не се интересуват от съдбата на текста си. С едно изключение. На Валери Петров, който бранел ревниво всеки ред от написаното от него и не само че ходел на снимките на филмите си, но присъствал и на монтажа на лентата.
Българската актьорска школа преди демократичните промени у нас беше много талантлива и умееше да играе пред снимачната камера. Истинско удоволствие ми доставяше работата с актьори като Петър Слабаков и Георги Георгиев – Гец. Те знаеха правилата за движение пред обектива и изпипваха  професионално и най-дребните детайли. Тогава се правеха обаче по 25-30 игрални и двадесетина късометражни филма, а сега се снимат по 1-2 филма годишно. Затова младите актьори не умеят да се държат пред камерата.
Вчера се състоя прожекцията на филма на Николай Акимов “Малка нощна приказка”.
 


Сходни връзки

СНИМАТ 12 НОВИ ЕПИЗОДА НА “КЛИНИКА НА ТРЕТИЯ ЕТАЖ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди