изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:32 EEST
БСП поиска оставката на шефа на Държавен фонд Земеделие    
ПолитикаБСП поиска пак оставката на директора на Държавен фонд „Земеделие” /ДФЗ/ Калина Илиева и сезира главния прокурор Борис Велчев за липсващи 150 млн. лв. от фонда. Явор Гечев, член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, обясни, че със своето действие или бездействие Калина Илиева е причинила значителни щети на държавния бюджет. По думите му, откакто Илиева е начело на фонда, няма нито един проект, разписан за разплащане по програма САПАРД. В същото време Отдел „Правен” на фонда е заявил, че сезирането на прокуратурата по проектите не може да бъде причина за неразплащане.

Истината се крие в отговора дали има акредитиран подпис в ДФЗ на човек, който има правото да подпише тези проекти, каза Гечев. Държавата е ощетена със 150 млн. лв., които не са влезли от ЕК, коментира той.

Фондът не се ръководи както трябва. Няма кой да взима решение във фонда. Липсва експертният капацитет. Всички качествени кадри вече ги няма във фонда, каза Гечев. След като 3 месеца не можеш да се справиш със 150 млн. лв., как ще управляваш 15 млрд. лв., попита той.

Геноцидът в здравеопазването в момента е абсолютно сравним с чернобилския, каза депутатът Антон Кутев от БСП. В болниците започва да няма пари за храна. След няколко дни няма да има пари за лекарства. След още няколко дни няма да има пари за заплати в определени болници и както многократно сме казвали, те ще започнат да затварят – не защото ги затваря министъра, а защото просто парите, за да работят не са достатъчни. Това пренесено към 150-те млн. лв. на Калина Илиева според мен най-малкото бихме могли да изхраним едно 50-ина болници до края на годината с тези пари – при това не само за храна, а и за всички техни разходи, каза Кутев.

Една европейска държава спира да е социална държава в момента, в който един човек не може да бъде здравно обслужен, а в България са стотици хиляди, каза Кутев. Фокус

 


Сходни връзки

БСП поиска оставката на шефа на Държавен фонд Земеделие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди