изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:50 EEST
Българка била подлагана на системен тормоз и изнасилвания в Гърция    
По света36-годишна българка е била жертва на системен тормоз и групови изнасилвания в село Проскинитес в Югоизточна Гърция, където работела като домашна помощничка, съобщава гръцкото електронно издание "Хронос", цитирано от БТА. Българката е в състояние на шок от системното насилие, на което е била подложена. Тя е настанена в център за защита на жени, където за нея се грижат специалисти и психолози. Жената страда от посттравматична амнезия и не е била в състояние да разкаже подробности за случилото се, въпреки че е била разпитвана на английски и български език.

Жената работела като домашна помощничка в къщи в района на Крионерио и Проскинитес в югоизточната област Родопи. Там тя попаднала в ръцете на група престъпници, които я принуждавали с насилие да проституира и я подлагали на системен тормоз.

Със случая са се заели Тасула Ярими, заместник-кмет на община Марония в област Родопи, местната социална служба и група психолози, които полагат максимални усилия да предоставят психологическа помощ на жертвата и да гарантират нейната сигурност.

Властите са започнали издирване на неизвестните до момента извършители, които са упражнявали насилие над българката.

Атинският всекидневник "Вима" пък съобщава, че гръцки прокурор разследва обстоятелствата около инцидента в затвора в град Триполи в сряда, когато затворници нападнаха 41-годишния албанец, който призна, че е изнасилил и убил 11-годишно момиченце от България.

Според сведенията в сряда следобяд група гръцки затворници нападнали албанеца в двора на затвора. На помощ му се притекли няколко негови сънародници. При последвалите сблъсъци, в които участвали около 70 души, били ранени четирима души - двама гърци, един албанец и един поляк, който се опитал да разтърве биещите се. Четиримата пострадали получили медицинска помощ в болницата на затвора, след което били върнати в килиите си.

В затвора е бил пратен прокурор, който да разпита участниците и свидетелите на инцидента. Изданието цитира служители от охраната на затвора, според които 41-годишният албанец не е участвал в боя и не е пострадал. Според тях все още не е ясно дали неговото присъствие е било повод за размириците. Ако това обаче бъде установено, не е изключено да бъде поискано преместването му в друг затвор. http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Българка била подлагана на системен тормоз и изнасилвания в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди