изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:58 EEST
Уведомиха прокурор, че е уволнен чрез сайт    
Ред и сигурностПрокурор от Разград бе уведомен, че е уволнен чрез съобщение на интернет-страницата на Окръжната прокуратура. „Решението за дисциплинарното освобождаване от длъжност на районния прокурор Станислав Стоянов е от юни, но оттогава той е в болнични, затова публикувахме уведомлението на интернет страницата на Окръжна прокуратура", обясни административният ръководител на институцията Огнян Дамянов, цитиран от Дарик радио.

Станислав Стоянов от Районна прокуратура-Разград бе освободен дисциплинарно от Висшия съдебен съвет на 17 юни. Предложението бе на окръжния прокурор на Разград Огнян Дамянов, а причината - неоснователно забавяне на разследването на 23 дела между 2 и 3 години.

Тъй като никой не могъл да открие уволнения на адреса му, нито на телефона, била приложена нестандартната мярка, вписана в Административно-процесуалния кодекс. Освен на интернет страницата на Окръжна прокуратура-Разград информацията за уволнението е обявена и на табло пред прокуратурата.

В края на миналата година районният прокурор Станислав Стоянов кандидатства за 18 длъжности в съдебната система в цялата страна - 5 съдийски и 13 прокурорски, но не бе одобрен от висшите магистрати и остана в Разград. Преди 4 години пък бе сред шестимата кандидати за поста "Окръжен прокурор". След като Висшият съдебен съвет го уволни, забавените дела бяха разпределени между останалите районни прокурори, по повечето от тях вече има осъдителни присъди, уточни окръжният прокурор.
dir.bg

 


Сходни връзки

Уведомиха прокурор, че е уволнен чрез сайт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди