изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:52 EEST
Израел обяви 3 принципа за мир с палестинците    
По света Израелският премиер Бенямин Нетаняху изложи три принципа, които трябва да се съдържат в мирно споразумение с палестинците броени дни преди откриването на преките преговори във Вашингтон. "Намерението ни е да напреднем сериозно и отговорно към мирно споразумение, основано на три принципа", заяви Нетаняху на седмичното заседание на израелското правителство, съобщи БТА.

"Преди всичко трябва признаване на Израел като държава на еврейския народ и трябва споразумението да обяви края на конфликта", каза Нетаняху. Той заяви, че това признаване ще позволи да се изключат "допълнителни искания", имайки предвид палестинското искане за "право на завръщане" в Израел на палестинските бежанци от 1948 г.

"Нужни са конкретни договорки за сигурността на място, които да гарантират, че в Юдея и Самария (Западния бряг) няма да се повтори случилото се в Ливан и Газа след изтеглянето на Израел", каза още премиерът, имайки предвид антиизраелските нападения от тези територии.

"Убеден съм, че ще можем да напреднем към уреждане на проблемите, което ще донесе стабилност и сигурност на двата народа, както и стабилност в региона, ако палестинците подходят към преговорите също толкова сериозно колкото и ние", заяви Нетаняху.  dir.bg

 


Сходни връзки

Израел обяви 3 принципа за мир с палестинците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди