изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:10 EEST
ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ КИНОФЕСТИВАЛ    
Новини
Филмът "Малка нощна приказка" на режисьора Николай Акимов спечели първата награда за игрален филм на международния детски кинофестивал "Алые паруса", който завърши в курорта “Албена".

Отличието на Акимов бе връчено от президента на фестивала - руския актьор Василий Лановой. Първа награда за анимационен филм получи "Белка и Стрелка. Звездни кучета" на режисьорите Святослав Ушаков и Ина Евланикова. Бронзовата статуетка на победителя в раздела бе връчена от актрисата Наталия Бондарчук. С второ място в раздела за игрални филми бе отличен индийската кинопродукция “Моят приятел Боби Деол” на режисьора Самир Карник.
„Много се радвам за тази награда от фестивал, в който
участват България и Русия, Франция, Беларус, Украйна”, заяви Николай Акимов. Руската душевност винаги е била много близка до българската, добави той. По думите му българите и по славянска линия, и като свързани с руската история, винаги са разбирали руснаците и винаги са били съпричастни. Той коментира, че хората в Русия също са съпричастни с българите към проблемите, които са общи.
„Това, за което разказваме във филма, са общочовешки
проблеми, добави режисьорът. Филмът е насочен към децата и към техните родители”, отбеляза той. Творецът уточни, че продукцията представлява сериал от четири епизода, спечелил голямата награда на кино и телевизионен форум на Евразийската академия в Москва, била е представена в Минск, Севастопол, в Шанхай. Подготвен е игрален вариант и ръководството на Българската национална телевизия, която е съпродуцент,  планира през октомври-ноември да бъде показан в кината и да бъде излъчен по телевизията за Коледа, добави Николай Акимов. Официалното закриване на фестивала завърши с прожекция на френския анимационен филм "Логорам", отличен във Франция.
В конкурсната програма участваха 11 пълнометражни игрални и анимационни филма от България, Русия, Индия и Норвегия. Победителите бяха определени от детско жури, което се ръководеше от Василий Лановой и Наталия Бондарчук.
 


Сходни връзки

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕТСКИ КИНОФЕСТИВАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди