изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:01 EEST
ИЗГРАЖДА СЕ КАПАЦИТЕТЪТ НА РИБАРСКАТА ГРУПА ШАБЛА – КАВАРНА – БАЛЧИК    
Новини В началото на август започна етапа на изграждане на капацитет на рибарската група „Щабла- Каварна – Балчик”, в рамките на който всички заинтересовани страни, заедно, ще трябва да разработят стратегия за местно развитие, която ще бъде основният инструмент, чрез който в бъдеще ще се подкрепят проектите на местната общност.


Предвиденото финансиране е в размер на 3 600 000 евро, към което се добавят още минимум 10% средства, предоставени от други източници, основно частни инвестиции.    Местната инициативна рибарска група ще бъде регистрирана като юридическо лице с нестопанска цел, работещо в обществена полза. На 30 ноември 2009 г. беше подадена Декларация за заявяване на интерес за изграждане на публично частно партньорство за рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик”, която е  одобрена от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на 11.01. 2010 г. При подготовката на Декларацията за заявяване на интерес основни инициатори бяха общините в обхвата на РО – Шабла, Каварна и Балчик. Декларацията беше подписана от 22-ма партньори – общините, неправителствени организации, физически лица, представители на бизнеса. 
Утре от 10.30 ч. в сградата на община Шабла ще се проведе кръгла маса, която официално ще анонсира старта на етапа на изграждане на капацитет. На срещата ще бъдат представени целите и задачите на този етап, какво е свършено до момента, какво предстои, как местните хора ще участват в процеса.
Ще бъдат формирани фокус групи, които през следващите два месеца, съвместно с експертите, активно ще работят, за да определят какви да бъдат приоритетите за развитие на нашата рибарска област и кои да бъдат ключовите проекти, чрез които ще се постигне основната цел на стратегията – а именно да живеем по-добре и по-щастливи на нашата територия.
На 1 септември от 9.00 часа в сградата на общинска администрация Каварна, ще бъде организирано еднодневно обучение за членовете на фокус групите, по време на което ще се презентират основните елементи на стратегическото планиране. Основната задача на обучението е да подготви участниците в групите активно и с разбиране да се включат в разработването на стратегията.
 


Сходни връзки

ИЗГРАЖДА СЕ КАПАЦИТЕТЪТ НА РИБАРСКАТА ГРУПА ШАБЛА – КАВАРНА – БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди