изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:58 EEST
Вертолет уби 10 телета и 7 крави, овчарят скочи в пропаст, за да се спаси    
Новини
Вертолет, превозващ пострадал, едва не ме уби, загинаха 10 телета и 7 крави, съобщи краварят Костадин Гогов от санданското село Лебница. Машината разпиляла 20 крави и 8 телета, собственост на Стойко Джаков от Сандански. Краварят Васил Мицев се отървал с охлузвания и наранявания по цялото тяло, след като попаднал под копитата на изплашения добитък.
Над 600 подплашени животни, като при надбягване с бикове, се насочили към Васил Мицев, който се спасил, като скочил в пропастта, щели да го премажат с копитата, обясни пред в. "Струма" Гогов. Всички крави и 40 коня са се изплашили от перките и шума на вертолета и побягнали към месността Башлийца в Пирин планина.


Все едно вихрушка се образува и тръгнаха надолу по гората, не можахме да ги стигнем, разказа още Костадин Гогов. В близост до мястото бил д-р Петър Матеев от Сандански, който е ветеринарен лекар, и оказал първа помощ на пострадалите животни.

Телета са загубили и Валентин Петров, Емил Чаев от Левуново, Темелко Николов и Стойко Джаков. 7-те убити крави са също на различни стопани.

Толкова ниско летене над земята е опасно за животните. Два дни не можем да изкараме от водата кравите. Костадин Гогов каза, че ще искат намесата на парк "Пирин" да се забрани през летните месеци вертолетите да летят ниско над земята, тъй като застрашват живота на стадата и пастирите.

В Пирин планина от май до октомври пашуват животни - крави и коне, собственост на стопани от общините Сандански, Струмяни и Кресна.

/БЛИЦ
 


Сходни връзки

Вертолет уби 10 телета и 7 крави, овчарят скочи в пропаст, за да се спаси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди