изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:06 EET
УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОЛОПОХОД - ГОСТИ НА ДОМ-ПАМЕТНИК "ЙОРДАН ЙОВКОВ"    
СпортГости на дом-паметник "Йордан Йовков" в Добрич бяха участниците в традиционния колопоход за аматьори, който се провежда винаги в края на лятото по различен маршрут.

Този път колопоходът стартира от град Силистра, а крайната цел на колоездачите е град Казанлък, където трябва да финишират на 3 септември. Маршрутът включва известни културни и исторически забележителности, сред които е и дом-паметник "Йордан Йовков". Любителите колоездачи споделиха, че са очаровани от експозицията в Добрич, и обещаха да посетят и родната къща на писателя в село Жеравна, Котленско, тъй като маршрутът им минава оттам. От Добрич групата се отправи към Балчик, а оттам - към Дуранкулак. Голяма част от колоездачите имаха книжки на Българския туристически съюз със 100-те национални туристически обекта, а дом-паметник "Йордан Йовков" е сред тях. Стремежът на участниците в експедицията е да посетят и други културни и исторически забележителности.    
 


Сходни връзки

УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОЛОПОХОД - ГОСТИ НА ДОМ-ПАМЕТНИК "ЙОРДАН ЙОВКОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди