изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:09 EEST
РОСИЦА ОЦЕЛЯВА, ПРОСЕЙКИ БРЕМЕННА    
НовиниПросякинята Росица Николова, за която в началото на август писахме, че събира пари на улицата в Добрич в напреднала бременност е родила и отново е на работното си място. Пред репортер на НДТ тя сподели, че ще продължава да ражда и да проси бременна, защото така хората я съжаляват и й дават пари.


При предишния ни разговор с нея тя сподели, че събира 200 лева, за да плати за раждането. Каза, че е на 30 години и досега е родила 5 деца, едното починало.
Тези дни бедната жена отново е по улиците в Добрич и протяга чашка за монети. Този път е без корем. Оказа се, че Роса е родила момченце и е избягала от болницата, за да отиде на работното си място - да проси по ул. "Независимост" в центъра на Добрич.
"Родих на 21 август. Кръстих го Мартин. Стоях 4 дни в болницата и избягах, защото нямах пари, за да платя", каза просякинята, след като я попитахме кога е родила и защо отново е на улицата.
От здравното заведение потвърдиха, че за пореден път Росица е родила и е избягала. В акта за раждане отново не посочила кой е бащата. Казала, че отива на погребение и не се върнала.
Социалният работник Диян Костадинов случайно разбрал за раждането и със заповед за спешно настаняване е намерил покрив на новороденото, което дошло на бял свят със здравословен проблем. В момента бебето е в Дома за медико-социални грижи.
Оказа се, че в началото Росица е давала живот на хубави и здрави деца, но последните раждания са фатални - две деца са с увреждания, а едно е починало.
Проверихме в регистрите и установихме, че просякинята е с 8 години по-възрастна. Родена е през 1972 година, но вече пълнолетната й дъщеря е тръгнала по нейните стъпки.
Предстои магистратите да се произнесат колко време новороденото да остане в Дома. След този период Мартин може да бъде осиновен, ако не бъде потърсен от майка си.
"Това е случай, който показва, че има пропуск в закона. В същото време никой не може да забрани на тази жена да ражда, защото се нарушават човешките й права", коментират специалисти.
Те са на мнение, че при такива случаи, когато има повторяемост, трябва да има комисия от лекари и социални работници, които да помогнат на жената, като например й поставят спирала.
Случаят "Росица Николова" обаче е по-сериозен. При нея е заработил инстинктът за самосъхранение. Тя е готова да изтърпи многобройни бременности и раждания, за да оцелее. Само така тя е изчислила, че по-лесно би получила монета. НДТ
 


Сходни връзки

РОСИЦА ОЦЕЛЯВА, ПРОСЕЙКИ БРЕМЕННА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди