изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:44 EEST
Третирали като роби имигрантки-прислужници в UK    
По светаХиляди чужденци, предимно жени, които работят като домашни помощници във Великобритания, живеят при работодателите си като роби. Това разкри разследване на британския Канал 4, пише БТА. В кралството работят около 15 000 имигранти като прислуга. Всеки пети от тях редовно са жертви на физическо насилие.


"Две трети от домашните прислужнички чужденки твърдят, че са били жертва на психическо насилие", заяви в предаването Джени Мос, юрисконсулт на лондоската благотворителна организация "Кълейън", оказала съдействие при разследването.

Почти толкова от анкетираните домашни помощници чужденци се оплакват, че не могат да напускат дома без позволение и почти никога не им дават почивни дни.
Три четвърти от анкетираните прислужници казват, че получават по 50 лири на седмица, което е доста по-малко от средното възнаграждение за Великобритания.

"Когато днес говорим за робство, трябва да се разбира, че използваме тази дума не като метафора", заявил Ейдан Макуейд от международната организация "Антислейвъри интернешънъл".
"Много от примерите на домашно робство, с които сме се сблъсквали в тази страна, са свързани с принудителен труд, когато на хората са били отнемани паспортите, не са имали възможност да пътуват, били са изолирани и заплашвани", добавя той.

Проблемът е потвърден и от Скотланд ярд, където е създадено специално подразделение за разследване на незаконните действия към домашните прислужници.
В момента, според представител на специализираното звено, се водят десет дела по обвинение в домашно робство. dir.bg

 


Сходни връзки

Третирали като роби имигрантки-прислужници в UK | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди