изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:03 EEST
Таксата в държавен ВУЗ - до 300 лв    
Образование Министерският съвет потвърди, че таксите в държавните висши учебни заведения (ВУЗ) не бива да са повече от 300 лева - почти същите, както през настоящата учебна година. Това съобщи след заседанието на кабинета министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.


Таксите за български граждани, както и за граждани на други държави-членки на ЕС и на Европейското икономическо пространство, се определя до една трета от диференцираните нормативи за издръжка на обучението на един студент, която е определена на 866 лв.

Таксите за обучение на чуждестранни студенти - граждани на държави извън ЕС и ЕИП, са не по-малки от диференцираните нормативи за издръжка на обучението на един студент.

Утвърдените такси са съобразени с постъпилите предложения на академичните ръководства.

Според министъра вече "почти тръгва" студентското кредитиране, законът вече е публикуван в Държавен вестник и държавата е заделила 40 млн. лева за тази цел.Студентите трябва да се опасяват единствено за качеството на образованието, а то може да се подобри само ако самите те поискат това. Качеството на образованието не може да се подобри само по административен път, подчерта министър Игнатов.

Както е известно, таксите за обучение в частните висши учебни заведения са четири и пет пъти по-високи в сравнение с държавните. http://www.vesti.bg
 


Сходни връзки

Таксата в държавен ВУЗ - до 300 лв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди