изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:24 EET
Вместо пресконференция- разходка с вертолет    
ЗемеделиеЗам.земеделският министър Светла Боянова предпочете да се повози на хеликоптер, вместо да отговаря на журналистически въпроси. След като преряза лентата на 18-то изложение “Селското стопанство и всичко за него”, организирано от Добрички панаир и обиколи изложбените площи, тя, придружена от кмета на Добрич Детелина Николова, се качи на вертолет, собственост на изложител от Казанлък,  и направи няколко кръгчета във  въздуха.

 Междувременно организаторите отмениха предвидената за 11.30 пресконференция, заради голямата заетост на официалните лица. На връщане от хеликоптерната площадка Светла Боянова заяви, че очаква добра слънчогледова реколта, но с оперативна информация относно хода на жътвата на маслодайната култура ще разполага през следващата седмица. По нейни думи,  Министерството на земеделието и храните не може да се ангажира с коментари относно слухове за предстоящо покачване на цените на олиото, тъй като това е стока, чиято цена е зависима от пазара. Не се очакват проблеми и с есенната сеитба, смята зам. земеделският министър, тъй като зърното е достатъчно както за хляб и посеви, така и за фураж,  и независимо, че много зърнопроизводители изнасят в чужбина своята продукция, не е възможно да изнесат толкова, че да бъде застрашен зърненият баланс на страната. 3 800 000 тона е общото произведено количество  жито в  България.

 

Изложението е един от най-авторитетните форуми, на който си дават среща водещи компании от аграрния сектор, каза по време на откриването на 18-то издание на изложението “Селското стопанство и всичко за него” Светла Боянова зам. земеделски  минисър. Изискванията към земеделските производители отговарят на целите на ОСП, за която  ЕС отделя около 40% от годишния си бюджет. За това, зам. земеделският министър призова всички организации от неправителствения сектор да направят предложения за промените в ОСП, които трябва да настъпят след 2013 година и допълни, че всички предложения ще бъдат чути и взети под внимание. Според Светла Боянова, България подкрепя становището, че в сегашния си вид, ОСП не е справедлива към новите страни-членки и е необходимо  да се премахнат различията, които съществуват в подпомагането на старите и нови страни членуващи в съюза. Трябва да се преразгледа и съотношението между първия и втория стълб и да се предоставят възможности на страните сами да определят начина, по който да става разпределението на средствата. Необходимо е да се разработи по-гъвкав инструментариум  за пазарни мерки за управление на риска  и на кризи, допълни зам. министърът.  Преброяването на земеделските стопанства, което стартира на 1 – ви септември,  е от изключително значение, защото ще подпомогне изготвянето на най-правилната политика за развитие на българското земеделие. Статистическата информация ще даде възможност за насочване на  усилия към насърчаване на онези земеделски производства, които дават по-висока добавена стойност, заяви още Светла Боянова.

 

 http://dobrudja-news.net

 


Сходни връзки

Вместо пресконференция- разходка с вертолет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди