изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:01 EEST
МАРИЯН ЖЕЧЕВ: НЯМА РЕАЛНО НАМАЛЕНИЕ НА БЮДЖЕТА НА ШАБЛА СЛЕД АКТУАЛИЗАЦИЯТА МУ    
ОбществоНяма реално намаление на бюджета на община Шабла след актуализацията му.


Това каза за агенция „Фокус” зам.-кметът на общината Мариян Жечев. Той обясни, че намалението е само в някои от перата – субсидиите за делегираните държавни дейности и субсидиите за капиталови разходи. „Около 50 хил. лв. е намалението, като това по-сериозно ще ни се отрази на капиталовата програма, като там имахме предварителни разчети за някои обекти и сега ги коригирахме. Коригирахме изпълнението на някои от обектите от капиталовата ни програма за сметка на собствените приходи, където събираемостта е по-ниска към момента”, каза още Жечев.
С оглед на предстоящата нова учебна година зам.-кметът на Шабла обясни, че ремонтите на училищата и на детските градини вървят добре. „Детската градина и детската ясла са почти изцяло реновирани, но имаме и заведения, които са с по-затихващи функции и там ще се наложи някакво преструктуриране. Но учебните ни заведения са в добро състояние за началото на учебната година”, каза още той.
Мариян Жечев подчерта, че основно приходите от това, което дължи бизнесът на общината, се държат консервативно. „Кризата се отразява навсякъде. Но за сметка на това данъците, които събираме от населението, са с устойчив характер. Хората си плащат, колкото и да нямат пари, за разлика от бизнеса”, каза Жечев.
 


Сходни връзки

МАРИЯН ЖЕЧЕВ: НЯМА РЕАЛНО НАМАЛЕНИЕ НА БЮДЖЕТА НА ШАБЛА СЛЕД АКТУАЛИЗАЦИЯТА МУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди