изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:56 EET
ОГРОМВА ВЪЛНА ПОГЪЛНА ПОЛСКА ЛЕТОВНИЧКА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ    
Новини
16-годишната Мартина Анна от Полша намери смъртта си в нелеп инцидент в Слънчев бряг, след като бе погълната от огромна вълна, докато се любувала на морето от мостик на централния плаж в курорта.


Случаят, старателно прикрит от официалните власти у нас, може да се превърне в международен скандал, защото до момента остава вписан в графата нещастен инцидент, защото никой не си е направил труда да установи кой всъщност стопанисва мостика и кой е виновен за липсата на каквито и да е мерки за безопасност, пише "Десант".

Инцидентът станал малко преди полунощ във вторник. Осем дни по-рано Мартина пристигнала в курорта заедно с цяла група от Полша, настанена в хотел „Кокиче“. Младежите били без родители, за тях се грижил ръководител. Останали без надзора на възрастен във фаталната нощ, тийнейджърите решили да се разходят по плажната ивица. Достигнали до хотел „Гларус“, изкачили се до мостика, но триметрова вълна заляла понтона. Водната стихия повлякла младежите към морското дъно. Няколко от тях успели да се задържат на мостика, но останалите паднали във водата. Мартина до последно се борила да излезе на повърхността, но била отнесена от вълните. Приятелите й, които все пак успели да се доберат до брега, повикали помощ, но момичето изчезнало безследно. Три часа по-късно морето изхвърлило трупа му.

„Става въпрос за нещастен случай. Докладвали сме на прокуратурата, в момента тече разследване, но за търсене на персонална отговорност, не може да се говори“ - така от полицията в Несебър коментираха инцидента. В сряда, след разпитите, групата от Полша напуснала страната ни. В моргата тук е оставен само трупа на загиналата и се очаква близките на момичето да пристигнат за разпознаване.

„В случая вероятно е наложено информационно затъмнение, за да се прикрие много по-сериозно престъпление, а истинският виновник за нещастието – човекът, отговорен за безопасността на мостика, ще остане неизвестен. На властите със сигурност е известно, че съоръжението, поставено във водата, не е изключителна държавна собственост и подлежи на разрешителен режим, така както джетовете и лодките“ - коментират в курорта. Мостикът-убиец продължава да бъде отворен за посетители. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ОГРОМВА ВЪЛНА ПОГЪЛНА ПОЛСКА ЛЕТОВНИЧКА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди