изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:13 EEST
Борисов в НС: Масларова, дъвчеш, не те разбирам    
ПарламентСкандал се разрази в парламента, където премиерът Бойко Борисов прочете доклада за участието на страната по време на председателството на Белгия в ЕС и Стратегия “Европа 2020”. Депутатите от Коалиция за България напуснаха пленарна зала в знак на протест, че Борисов напусна дискусията по собствения си доклад и обиколи кулоарите с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, предаде БГНЕС.


Депутатът от левицата Георги Пирински предложи дискусията да бъде прекъсната до идването на министър-председателя. Мнозинството не прие предложението и червените депутати напуснаха залата.

Неочаквано обаче, Борисов се върна обратно, когато на трибуната словото си произнасяше съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.
"Сега остава БСП да се върнат и ще стане съвсем водевилно”, бе репликата на лидера на ДСБ.

"Г-н Станишев каза, че дебатът трябва да бъде в НС – помолих да ми покажат тоалетната, а вие се измъкнахте цялата група, пиехте кафе и пушихте цигари", така пък премиерът извини излизането си от трибуната и отговори на напускането на депутатите от КБ.

"Като се върнах след 2 минути нямаше един в парламента да слуша другите ви колеги какво говорят по Стратегия "Европа 2020., продължи премиерът развеселен.
"Кажи, Масларова – нещо дъвчеш и ми обясняваш, не те разбирам, дъвчеш дъвката и не те разбирам, не мога да чуя какво казваш”, прекъсна той за миг изказването си.

"Искам да кажа на своя колега,предшественик г-н Станишев: Ние с цялото си уважение дойдохме заедно с колегите да отговорим, да дебатираме по стратегията, но в момента, в който излязох нямаше нито един депутат от БСП да слуша. Не ви ли интересува другите депутати какво говорят, какво казват, какви са техните виждания, след като искате дебат? Или искате аз да дойда, за да можете да се изкажете, да ви снимат по телевизията и да отидете да си пиете кафето?”, обърна се Борисов към червените народни представители.
Според него с несериозно си отношение те провокират да не се търси дебат с тях.

България участваше активно в дискусиите за Стратегия “Европа 2020”, заяви по-рано премиерът в доклада си пред депутатите. Заедно с него в пленарна зала бяха министрите Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Николай Младенов.

Основните теми от Стратегията "Европа 2020”, които се дискутират сега в съюза, не са основно застъпени в доклада, подчерта на свой ред Сергей Станишев.  Българите не знаят какво е “Европа 20/20”, подчерта той и даде като символен пример за формално отношение явната грешка в отпечатания доклад, в която периодът на Белгийското председателство е сбъркан - в подзаглавието по темата - вместо юли-декември 2010 г. е написано януари-юни 2010 г.

Иван Костов от Синята коалиция заяви, че подкрепят управляващите в намеренията им за изпълнение на целите, но поиска правителството да заеме позиция по нерационалното увеличение на европейската администрация.


Докладът на Борисов

„Европа 2020" определя до голяма степен бъдещето на България, допълни премиерът, цитиран от КРОСС. Като част от приоритетите в доклада Борисов очерта: Увеличаване до 76% заетостта на мъжете и жените от 20 до 66 години, намаляване на емисиите на парниковите газове, увеличаване на научните разработки, постигане на 10% енергия от възобновяеми източници, снижаване под 20% на дела на напусналите училище, ефективно усвояване на парите от европейските фондове. „Европейските пари са важна мярка за преодоляване на икономическата криза".

Водещите приоритети на белгийското председателство съвпадат с тези на България - преодоляване на последиците от икономическа криза, но има и специфични приоритети, които нашата страна са енергетика, земеделие, регионалната политика, заяви още Бойко Борисов. dir.bg


 

 


Сходни връзки

Борисов в НС: Масларова, дъвчеш, не те разбирам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди