изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:01 EEST
ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ПО СХЕМА „УЧИЛИЩНО МЛЯКО”    
ЗемеделиеОт вчера до 30 септември във всички областни дирекции на държавен фонд “Земеделие” се приемат документи по схемата „Училищно мляко” за учебната 2010-2011 г.

Кандидати могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представляващи едно или няколко учебни заведения. В България Европейската схема „Училищно мляко” се прилага от учебната 2008/2009 година. Нейната цел е да изгради на децата в училищна възраст трайни навици за консумация на млякo и млечни продукти. Бенефициери на помощта са ученици, които посещават редовно едно от следните видове държавни, общински и частни учебни заведения: детски градини / предучилищни заведения, начални и средни училища.
Помощ се отпуска за доставката на продукти на Общността, закупени в страната-членка, произведени в млекопреработвателни предприятия, преработващи само отговарящо на Регламент (ЕО) № 853/2004 сурово краве мляко, като произведените млечни продукти могат да се реализират в страните - членки, трети страни и националния пазар.
      Всеки ученик има право на максимално количество от 0,25 л еквивалент на мляко на ден.
  Млякото и млечните продукти, които се предлагат на децата трябва да бъдат в опаковки за еднократно ползване за всяко дете по отделно.
 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ПО СХЕМА „УЧИЛИЩНО МЛЯКО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди