изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:43 EET
Депутатите гласуваха солени глоби за употреба на оръжие    
Парламент Глоба от 1000 лева и/или имуществена санкция от 5000 лева грози всеки, който продаде, дари или замени огнестрелно оръжие и боеприпаси, без предварително да уведоми съответния компетентен орган. Това гласуваха народните представители при приемането на второ четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, предаде БТА.


При повторно нарушение наказанието е глоба до 2000 лева и/или имуществена санкция от 10 000 лв. и отнемане на разрешението за една година.

Който допусне малолетно или непълнолетно лице да ползва оръжия и боеприпаси в стрелбище без писмено съгласие на законните му представители, се наказва с глоба в размер на 1000 лв, а при повторност санкцията е до 2000 лв.
Който допусне лице, ненавършило 18 години да придобие или носи неогнестрелно оръжие, се наказва с глоба в размер на 500 лв. и/или имуществена санкция в размер на 2000 лв.

При неуведомяване на компетентните органи за загуба на взривни вещества, боеприпаси или пиротехнически изделия наказанието е глоба от 2000 лв. и/или имуществена санкция от 5000 лв.

Наказанието за носене и ползване на оръжие и боеприпаси при и след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества, установени по реда на Закона за движението по пътищата, е глоба от 500 до 3000 лв и отнемане на разрешителното за срок от една година.

Санкцията за юридически лица, които не са застраховали служителите си, извършващи охранителна дейност със застраховка "Гражданска отговорност" се наказва с глоба в размер на 2000 лв и/или с отнемане на имущество в размер на 15 000 лв.

Народните представители гласуваха и административни наказания за нарушаване на правилата за производство, съхранение и търговия приети в закона.
Примането на останалите текстове от закона продължава утре.  dir.bg

 


Сходни връзки

Депутатите гласуваха солени глоби за употреба на оръжие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди