изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:01 EEST
ЯНЕ ЯНЕВ: ЩЕ СЪБЕРЕМ 1 МИЛИОН ПОДПИСА ЗА РЕФЕРЕНДУМ    
Политика На малка България са й достатъчни 100 депутати и 10-11 министерства, заяви в Добрич лидерът на "Ред, законност и справедливост". Стремежът ни е да съберем около 1 милион подписа за провеждане на референдум за свикване на Велико Народно събрание, което да приеме нова конституция, съобщи в Добрич лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Вчера той посети града ни във връзка с  подготовката за кампанията, която ще започне на 6 септември и ще продължи до 6 декември. Пунктове за събиране на подписи ще бъдат разкрити във всички общини, по селата подписката ще върви от къща на къща, каза Янев.


"Важното е да има пряка комуникация с всеки човек", посочи той. От РЗС очакват само в областните градове инициативата им да бъде подкрепена от 500 000 души. Други 200-300 000 подписа щели да дойдат от останалите общини. Около 100 000 пък се очаквали от чужбина. В САЩ щели да бъдат разкрити пунктове не само във Вашингтон, но и в Чикаго, Филаделфия, Ню Йорк. В европейските държави те нямало да са само в столиците, във Великобритания, например, щели да са на четири места. Народът ще реши дали това правителство на ГЕРБ и това НС ще продължат да управляват страната или ще има предсрочни парламентарни избори, посочи лидерът на партията.
"От РЗС считаме, че цялото държавно устройство е сбъркано и всички институции са заложили като права и отговорности абсолютно грешни тези. 20 години властта прехвърля помежду си своите отговорности и потърпевши са гражданите", каза Янев. По думите му, България се оказала премиерска държава, всичко зависело от един човек. За това нямало смисъл парламентът да остане в този си вид. "Малка и бедна България няма нужда от 240 депутати, според нас 100 са достатъчни", категоричен е политикът. В конституцията трябвало да се въведе критерий кой може да е народен представител. "Българските граждани дават много пари, за да се отглеждат в НС полуграмотни и неми депутати. Има депутати, които за 4 години не са казали и 4 думи, те са едни пионки, едни кукли на конци. НС трябва да стане законодателен орган и да контролира управляващите", е мнението на Яне Янев. Считаме, че в конституцията трябва да е залегнало да има максимум 10-11 министерства и никой да не може да си играе със структурата на МС, каза лидерът на РЗС. По мнение на ръководената от него партия, трябва да се приема управленска програма от НС със срокове, която да има силата на закон и ако не се изпълнява правителството да пада.
Общинските съвети се превърнаха в брокерски дружини, в тях няма никаква политика - леви, десни, центристи, а амбулантни търговци, които подкрепят превърналия се във феодал кмет, каза Янев. "Необходима е реформа в местната власт, която трябва да започне от долу на  горе, от селските кметове. В сегашната конституция те не съществуват като органи на управление. Селските кметове трябва да станат първостепенни разпоредители с бюджетни средства, иначе българското село умира", изрази мнение политикът. Идеята за вот на недоверие на Сергей Станишен той нарече смешна.  "Ако Станишев е искрен нека да направи нещо сериозно. Нашите данни показват, че задкулисно и под масата БСП и ДПС се договарят с Бойко Борисов да закрепят това статукво", сподели лидерът на РЗС. НДТ
 


Сходни връзки

ЯНЕ ЯНЕВ: ЩЕ СЪБЕРЕМ 1 МИЛИОН ПОДПИСА ЗА РЕФЕРЕНДУМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди